Slip børnene (ud i det) fri


Slip børnene (ud i det) fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks Naturfredningsforening opfordrer forældre til i større omfang til at sætte børnene fri og lade dem færdes mere på egen hånd i naturen og leverer fem argumenter for det:

1
Fysisk aktivitet er et godt argument for at lade børn bruge naturen på egen hånd, mener Danmarks Naturfredningsforening. Arkivfoto: Jakob Boserup/Ritzau Scanpix

Natur, motion, leg og frisk luft er vigtige i et godt og sundt børneliv. Aktivitet i naturen er med til at modarbejde livsstilssygdomme som overvægt, hjertekarsygdomme og diabetes.

2

Naturen med dens uforudsigelighed kalder på børns åbne eller ufrivillige opmærksomhed. Det er netop her, de bør gå ud for at lade batterierne op og stresse af, og så har aktivitet i naturen også en positiv effekt på børns kognition, dvs. indlæringsevne, opmærksomhed og intellektuelle færdigheder.

3

Naturen er den perfekte ramme for fællesskaber, der gerne vil noget sammen og gerne vil hinanden. Naturoplevelser vænner os til at være sociale og udvikle gode og varige relationer.

4

Fysisk aktive børn har ofte et bedre selvværd, en større selvtillid, flere sociale relationer og føler sig mindre ensomme i forhold til fysisk inaktive børn. Dermed er der skabt et godt grundlag for, at børnene klarer sig bedre mentalt, socialt og fagligt.

5

Når vi får mange oplevelser i naturen, får vi også et tættere forhold til naturen, og et ønske om at passe godt på den. Børn med mange naturoplevelser vokser op som brugere og beskyttere af naturen.

Slip børnene (ud i det) fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce