Sag om mulig overbetaling af læger skal afgøres før ferien

Dariusz Worek driver lægepraksis i Aabenraa. Han er en blandt flere end 60 læger, som Region Syddanmark mener kan være blevet honoreret for for mange analyser-prøver. Det er sket ved at tage honorarer for to eller tre prøver, selvom der kun har været fagligt belæg for en enkelt, mener regionen. Dariusz Worek afviser, at han har taget prøver uden grund. Regionen forventer en afgørelse i sagen inden sommerferien. Foto: Timo Battefeld

Sag om mulig overbetaling af læger skal afgøres før ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De mere end 60 læger, som ifølge regionen kan være blevet overbetalt i forbindelse med honorering for flere blodprøver, skal have hurtig afklaring, understreger regionschef. Ekstraordinært udvalgsmøde før sommerferien skal afgøre sagen.

Regionen vil have en hurtig afklaring i sagen om, hvorvidt over 60 praktiserende læger har taget og er blevet honoreret for blodprøver, som ikke har været fagligt begrundet.

Der er således lagt op til et ekstraordinært møde i Samarbejdsudvalget for almen praksis i sagen. Udvalget skrev tidligere på året til godt 60 læger, som ifølge regionen kunne være blevet overbetalt ved hjælp af nyt apparatur, der gør det muligt at tage to eller tre prøver samtidig, selvom der ifølge regionen meget sjældent er fagligt belæg for mere end én. Statistik viste, at en række læger alligevel havde taget honorar for to eller tre prøver.

Region Syddanmarks praksisafdeling har sammen med Praktiserende Lægers Organisation (PLO) Syddanmark i denne uge gennemgået de fleste svar fra lægerne, som er blevet bedt om at redegøre for brugen af prøverne.

Sagen kort
Som beskrevet i Avisen Danmark i sidste uge kan Region Syddanmark have brugt for mange penge på at betale de praktiserende lægers blodprøveregninger.

Mellem 2009 og 2017 er der sket en stigning i udgifterne til de praktiserende læger på mere end 20 millioner kroner. Regionen er særlig interesseret i, at der er en sammenhæng mellem stigningen af tre prøver ved en del læger. Ifølge regionen har flere læger fået honorering for to eller tre prøver i tilfælde, hvor det kun har været fagligt begrundet at tage en enkelt af prøverne.

Langt de fleste læger afviser at have gjort noget galt, men nogle få erkender, at de bør stramme op og kun tage relevante prøver.

Det har fået flere politikere til at kræve dele af honoreringen tilbage. Det afviser de praktiserende lægers formand.

En kompleks sag

Praksischef Frank Ingemann Jensen forklarer, at man forventer at være færdig med gennemgangen i begyndelsen af næste uge. Dernæst skal samarbejdsudvalget, der består af embedsfolk, regionsrådspolitikere og praktiserende læger, hurtigst muligt have forelagt resultaterne inden sommerferien, understreger Frank Ingemann Jensen.

- Der er jo mange læger involveret, og det er ikke rart, hvis de skal vente i lang tid.

Praksischefen betegner sagen som meget kompleks. Arbejdet består blandt andet i at inddele de mange svar i kategorier.

Avisen har fået aktindsigt i lægernes redegørelser. De viser, at få læger medgiver at have taget prøver uden fagligt belæg.

Flere politikere har påpeget, at lægerne - hvis det kan dokumenteres, at de har fået honorar uden fagligt belæg - skal betale pengene retur. Det har PLO Syddanmarks formand, Jørgen Skadborg, dog afvist.

Han oplyser til Avisen Danmark, at han ikke har nogen kommentarer til sagerne, før de er forelagt samarbejdsudvalget.

Sag om mulig overbetaling af læger skal afgøres før ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce