Eva Kjer tager til VM i Rusland trods kritik: - Det er vigtigt, regeringen er repræsenteret

Eva Kjer Hansen skal nu være officiel repræsentant ved VM i Rusland. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Eva Kjer tager til VM i Rusland trods kritik: - Det er vigtigt, regeringen er repræsenteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturminister Mette Bock (LA) skal alligevel ikke se VM i Rusland på grund af medieforhandlingerne. Fiskeri- og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) tager over i stedet for.

VM: De igangværende forhandlinger på medieområdet betyder nu, at kulturminister Mette Bock (LA) må melde afbud til tirsdagens fodboldkamp mellem Danmark og Frankrig ved VM i Rusland.

Det skriver hun på sin Facebook.

I stedet afløser fiskeri- og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) som regeringens officielle repræsentant.

Tidligere har der været stor debat, om hvorvidt den danske regeringen overhovedet skulle deltage med en officiel repræsentant ved VM i Rusland. I marts udtalte blandt andet De Konservatives udenrigsordfører, Naser Khader, at det officielle Danmark burde boykotte VM i fodbold efter et nervegiftangreb på en russisk eks-spion og hans datter i byen Salisbury i England. Et angreb, som de engelske myndigheder har anklaget Rusland for at stå bag.

Officiel deltagelse
Tirsdag morgen rejser minister Eva Kjer Hansen til Moskva i Rusland for at se Danmarks kamp mod Frankrig i det indledende gruppespil til VM i fodbold. DBU arrangerer tirsdagens tur og fly frem og tilbage fra Rusland samme dag for den danske regerings officielle repræsentant.

Bakker op om landsholdet

Tidlig tirsdag morgen drager fiskeri- og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen til Rusland for at se fodboldkampen.

Hvorfor er det lige blevet dig, der skal repræsentere den danske regering ved VM i Rusland?

- Jeg har meldt, at jeg gerne tager tjansen. Det er vigtigt, at regeringen er repræsenteret, og jeg er blevet bedt om at træde til i stedet for kulturministeren.

Hvorfor har du valgt at sige ja til at tage afsted, når det tidligere har vakt stor debat, om hvorvidt den danske regering skulle være repræsenteret fra officiel side af?

- Jeg vil rigtig gerne bakke op om landsholdet. Et landshold, der kæmper bravt under VM. Det er en regeringsbeslutning, at vi bakker landsholdet op og støtter dem i deres kamp. Det ændrer jo ikke ved, at vi har sanktioner mod Rusland og kritiserer landet, og det gør vi sammen med andre europæiske lande.

En af dine partifæller udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen (V) har også tidligere kritiseret Mette Bocks beslutning om at tage afsted. Hvad tænker du om det?

- Der er jo ikke andet at sige til Michael Aastrup end, at vi i regeringen har besluttet, at vi gerne vil bakke det danske landshold op, og det, synes jeg, er rigtig vigtigt.

- Hvis vi hver gang, der var noget at kritisere, skulle lade være med at deltage, så bliver det meget begrænset, hvad vi overhovedet kan deltage i. Der er jo desværre alt for få demokratiske lande, og der sker rigtig mange brud på demokratiske principper og menneskerettigheder, og derfor bliver vi nødt til at prøve at skille tingene ad. Vi synes, det er en flot indsats, landsholdet leverer, og den vil regeringen gerne anerkende ved at deltage ved kampene i Rusland. Det ændrer ikke ved, at vi har en meget kritisk linje over for Rusland og deltager i sanktionerne, og at vi i det hele taget synes, at der desværre bliver taget mange beslutninger i Rusland, der strider mod de værdier, som vi ellers gerne vil fremme.

Eva Kjer tager til VM i Rusland trods kritik: - Det er vigtigt, regeringen er repræsenteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce