Efter bestikkelsesanklager: Regioner kræver åbenhed om hudlægers studieture

Fremover skal hudlæger rapportere, hvis de tager på studieture betalt af firmaer, som via henvisninger fra hudlæger sender patienter i klimaterapi.Det sker efter en sag, hvor en hudlæge har anklaget firmaet 1 Bedre Liv, der sender patienter i klimabehandling til blandt andet Israel, for forsøg på bestikkelse. Robert Milutin (t.v.) og Morten Mahler, der driver 1 Bedre Liv, afviser anklagerne om, at de skulle have forsøgt at presse en læge til at sende patienter til Israel mod til gengæld at få en studietur betalt af firmaet. Arkivfoto: Chresten Bergh.

Efter bestikkelsesanklager: Regioner kræver åbenhed om hudlægers studieture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arrangører af psoriasisbehandlinger i udlandet bør i fremtiden fortælle, når læger inviteres med på betalte studieture, mener Region Syddanmark. Kravet kommer efter sag om bestikkelsesanklager mod en hudlæge, der tog med på betalt studietur til Israel.

Åbenhed: Når hudlæger inviteres med på betalte studieture til udlandet, skal regionerne i fremtiden have besked. Sådan lyder opfordringen fra Region Syddanmark i kølvandet på en sag, hvor en vestjysk hudlæge af sin kompagnon er blevet anklaget for at have taget imod bestikkelse, efter at hudlægen som den eneste hudlæge i Region Syddanmark deltog i en studietur til Israel med flere ansatte. Dele af programmet var uden fagligt indhold.

Studieturen var arrangeret og betalt af selskabet 1 Bedre Liv, som sender patienter på klimarejser i Israel. Her bliver patienter over en måned behandlet primært med sollys. JydskeVestkysten har over sommeren afdækket, hvordan hudlægen samtidig var den læge, som sendte klart flest patienter afsted i skattebetalte klimaterapibehandlinger til omkring 35.000 kroner stykket med netop 1 Bedre Liv.

Koncernchef i Region Syddanmark Kurt Espersen forklarer, at sagen blev drøftet med de øvrige regioner under et møde i august.

- I de nye aftaler, der skal laves med leverandørerne, skal vi have en status fra leverandørerne om, hvem de tager med, hvis de arrangerer sådan nogle studieture, siger han.

Kendte ikke til studietur

Han fortæller, at det var Region Syddanmark, der foreslog åbenhed om studieturene på baggrund af sagen, og at der var opbakning fra de øvrige regioner.

- Det er de samme regler, der gælder for medicinalfirmaer, når de inviterer nogle af vores læger på kongresser og studieture. Så det er for at sikre samme forhold for den del af vores forretning, siger Kurt Espersen, der dog ikke lægger skjul på, at anklagerne mod den vestjyske hudlæge har været afgørende for, at regionen nu kræver fuld åbenhed.

- Det har vist os, at der er et område her, vi ikke har helt styr på, og det er vi nødt til at have for at sikre, at der er fuld habilitet blandt lægerne.

Hvad har I ikke haft styr på?

- Man kan måske ikke sige, vi ikke har styr på noget. Men vi er opmærksomme på, at der er nogle studieture, vi ikke har kendt til, siger Kurt Espersen og tilføjer:

- Vi ser ikke noget odiøst, i, at man inviterer folk på en studierejse. Det skal bare være transparent, hvem der kommer afsted og så videre, siger han.

Den anklage hudlæge og 1 Bedre Liv afviser anklagerne om bestikkelse.

De nye retningslinjer forventes at træde i kraft senere på året.

Efter bestikkelsesanklager: Regioner kræver åbenhed om hudlægers studieture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce