Saveus valgte den simple løsning

Martin Hedegaard og Saveus åbnede Orange Scene på årets Roskilde Festival. En koncert, der fik fornemme anmeldelser. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)

Saveus valgte den simple løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Martin Hedegaard og hans band Saveus åbnede Orange Scene onsdag eftermiddag og dermed officielt Roskilde Festival 2018. Det blev en koncert, bandmedlemmerne aldrig glemmer.

Orange Scene på Roskilde Festival er mytisk for mange. Både tilskuere og musikere omtaler scenen med ærefrygt, og forsanger i Saveus, Martin Hedegaard, var ekstatisk over at optræde på den scene, han har haft bunkevis af store oplevelser foran.

- Orange Scene har enorm betydning for alle i bandet, da vi er kommet på Roskilde Festival flere år i træk som gæster. Vi har stået og haft magiske oplevelser foran Orange Scene. Den er så ikonisk og megasej at se på som publikummer, siger Martin Hedegaard.

Det unge band havde ikke forberedt noget særligt til koncerten, som mange bands ellers har for vane.

- Vi havde aftalt, at vi ville gå op og lade det hele handle om musikken. Vi skulle derop og spille røven ud af bukserne. Helt bevidst havde vi valgt ikke at tage konfetti og kæmpe lysshow med. Det skulle være simpelt. Kun os med vores instrumenter, siger Martin Hedegaard.

Han har som mange andre drømt om at stå på scenen og råbe de berømte ord: "Hvaaaaaaaa' så Roskildeeeeeeee"?

- Der går simpelthen så meget glæde igennem en, når man råber den hilsen. Det er dér, det går op for en, at det virkelig sker, siger Martin Hedegaard.

Hvordan spillede publikum med?

- Publikummet rakte deres hånd ud, og vi følte, at vi endelig kunne give slip på energien, som vi havde holdt tilbage i så lang tid. Det var en koncert med kæmpe betydning for os. Vi føler virkelig, at der er sket noget markant, efter at vi har spillet på så stor og ikonisk en scene, siger Martin Hedegaard.

Hvad var højdepunktet fra scenen?

- Vores højdepunkt var omkring 35 minutter inde i koncerten, hvor vi spillede vores mest stille nummer, "Good Times". Publikum lyttede og var med helt fra starten. Vi havde været nervøse for, om det ville fungere på så stor en scene. Det endte med at blive et meget stærkt moment, og derfra sprang koncerten i luften, siger Martin Hedegaard.

Han sagde ikke farvel til festivalen efter koncerten onsdag.

- Der var flere af os, der blev på festivalen blandt andet for at høre Gorillaz, som vi er kæmpestore fans af. Andre tog hjem for at holde lidt ferie efter en virkelig vild uge, siger Martin Hedegaard.

Saveus valgte den simple løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce