Sådan smager de: Bornholmeren og Mikkeller stikker af fra tyskerne


Sådan smager de: Bornholmeren og Mikkeller stikker af fra tyskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks tyske hvedeøl kan ikke stå distancen over for fire danske (delvist belgiske!) øl.

Henry and his science

Henry and his scienceMikkeller, De Proef Brouwerij, BelgienVildmedvin.dk: 30 kroner (0,3 procent)

Lys og klar i glasset med tykt, hvidt skum. Lys malt, grape og brød i duften. Rund i munden med en tydelig frugtig sødme som dominerer i forhold til en lille grapebitterhed - og så er her en lækker mælkesyrlighed, som giver øllen et ekstra lag. Den har mere friskhed, end Racing Beer, og sødmen og bitterheden fungerer bedre end i Energibajer. Fire stjerner.

Racing Beer

Racing BeerMikkeller, De Proef Brouwerij, BelgienVildmedvin.dk: 30 kroner (0 procent)

Lys og klar i glasset med tykt, hvidt skum. Lyst brød og lidt grapeskal i duften. Rund, let sødlig fornemmelse i munden i retning af golden delicious-æbler - det vil sige: Syrligheden er meget lav, og bitterhed er der næsten intet af. Udpræget en øl der skal drikkes lige fra køleskabet for at virke læskende. Hvis du ikke er til hverken bitterhed eller tydelig citrussmag i din øl, så prøv denne - den er ikke farlig. Tre stjerner.

Energibajer

EnergibajerMikkeller, De Proef Brouwerij, BelgienVildmedvin.dk: 30 kroner (0 procent)

Lys og en anelse uklar med hvidt skum, der falder hurtigt sammen. Malt i duften, hyldeblomst og citrus - ikke så humlet som fx Drink'in the Sun, en af Mikkellers "klassiske" alkoholfri øl. Sødme, malt og brød i smagen og en meget lille bitterhed, der mest skinner i eftersmagen. Nem at drikke, knap så forfriskende som eksempelvis Svanekes øl. Tre pæne stjerner.

Don't Worry pale ale

Don't Worry pale aleSvaneke Bryghus, BornholmAlkoholfributik.dk: 19,90/50 cl v. 10 fl. (under 0,5 procent)

Forholdsvis lys og uklar i glasset. Tykt, hvidt skum. Markant humlet i duften som også har grapefrugt og syrlig mango. Citrusfrisk i munden med en fast bitterhed fra humlen, som giver et tilnærmelsesvist pilsner-agtigt indtryk. Bitterheden hænger ved i eftersmagen. En vellykket fusion af friskhed og lav alkohol og en udpræget sommerøl. Indimellem er den på tilbud til 15 kroner, og så gælder om at slå til. Fem stjerner.

Hefe-Weissbier

Hefe-Weissbier Kaiserdom, Bamberg, TysklandFakta: 8,95 kroner/50 cl (under 0,5 procent)

Uklar i glasset, hvidt skum der falder hurtigt sammen. Lys malt og brød i duften og lidt blomsterparfumeret. Mere brød og også en lille bitterhed i smagen, hvor malten dukker op igen i afslutningen. Her kunne godt være mere tyngde, men den matcher let en øl i samme prisklasse som Carlsberg Nordic. Prisen trækker den op på tre pæne stjerner.

Benediktiner Weissbier

Benediktiner WeissbierBenediktiner Weissbräu, Ettal, TysklandAlkoholfributik.dk: 18,90 v. 10 styk/50 cl (under 0,5 procent)

Mørk gylden og næsten klar med tykt, hvidt skum. Udpræget duft af malt. Det går igen i smagen - det er lidt som at smage på luften uden for et bryggeri. Der er altså et ret stort indtryk af sødme i smagen og kun i afslutningen titter en minimal citrusfriskhed frem. Drik den køleskabskold. Tre små stjerner.

Schneider Weisse Tap 3

Schneider Weisse Tap 3G. Schneider & Sohn, Kelheim, TysklandAlkoholfributik.dk: 18,90 v. 10 styk/50 cl (under 0,5 procent)

Mørk gyldenbrun og uklar i glasset med tykt, hvidt skum. Karamel og lys malt i duften. Mørkere i smagen, hvor der dukker en brændt tone op med en snert af gummi. Rund og føjelig og ingen udpræget friskhed, kun en lille malt-sødme. To stjerner.

König Ludwig Weissbier

König Ludwig WeissbierSchlossbrauerei Kaltenberg, Fürstenfeldbruck, TysklandAlkoholfributik.dk: 18,90 v. 10 styk/50 cl (under 0,5 procent)

Lys og næsten klar med tykt, hvidt skum. En smule krydret i duften og en snert af syrligt øl - en af de spændende i denne test. Smagen halter dog efter; her er kun en flad fornemmelse af malt, ingen friskhed og kun en svag citrusbitterhed i afslutningen. To stjerner.

Krombacher Weizen

Krombacher WeizenKrombacher Brauerei, Krombach, TysklandAlkoholfributik.dk: 18,90 v. 10 styk/50 cl (under 0,5 procent)

Gyldenbrun og uklar i glasset med tykt, hvidt skum. Blomsterparfumeret duft hvor der også er tydelig malt og lyst rugbrød. Sødmefuld smag, men her er blevet plads til en moderat bitterhed, som gør øllen lidt friskere, end hvis det kun var malten, der dominerede. Også den i hvedeøl typiske bananaroma dukker op i afslutningen og eftersmagen. Tre stjerner.

Bernstein-Weizen

Bernstein-WeizenStörtebeker Braumanufaktur, Stralsund, TysklandAlkoholfributik.dk: 19,90 v. 10 styk/50 cl (under 0,5 procent)

Lys og klar i glasset med tykt, hvidt skum. Svagt krydret i duften, hvor der også viser sig lidt malt. Sødmefornemmelsen er stor i munden, og her er ingen tydelig bitterhed til at give balance - eller blot en antydning en friskhed. Minder mere om saftevand, der ikke har fået nok sukker, end om en rigtig øl. Økologisk. To stjerner.

Sådan smager de: Bornholmeren og Mikkeller stikker af fra tyskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce