Amerikanske Cat Power spillede tilsyneladende den samme sang en time i streg søndag aften på Heartland.

Jeg fik et glimt af Cat Power på en scene første gang lørdag aften, hvor hun hjalp Eddie Vedder med en duet, som gik lidt i kludder på grund af ham. Derfor var det svært for alvor at få et indtryk af hendes formåen som sanger.

Søndag aften er der revanche på samme scene, hvor hun selv er på programmet. Af de bands og kunstnere, jeg har hørt på dette års Heartland, er hun uden tvivl den, jeg kender mindst til. Det er primært hendes "The Covers Record" fra 2001, jeg har stiftet bekendtskab med. Og den er ikke umiddelbart repræsentativ for hendes karriere, da hun har udgivet syv soloalbummer, hvor der dog er covernumre med på hovedparten.

Inden Charlyn Marie Marshall alias Cat Power går på scenen, kan man se, at det er samme enkle setup som med Glen Hansard og Eddie Vedder lørdag aften. Der står et piano, to mikrofonstativer og et nodestativ klar.

Dermed er der lagt i kakkelovnen til den tredje enmandskoncert på Lowland Stage inden for 24 timer. Med Hansards og Vedders femstjernede koncerter in mente er forventningerne høje. Men allerede efter de to første numre, "Old Detroit" og "Fool", er pulsen faldet til et sundhedsskadeligt lavt niveau.

Musikken er for lav, for ensformig og for stillestående. Cat Power lider åbenbart af akkordfobi, der er frygten for at spille for mange akkorder. Jeg har sjældent hørt så mange identiske greb på en guitar.

Få højdepunkter

"Great Expactations" giver håb om lidt mere variation, da den har mere instrumental nerve, mens Cat Power giver et nøk mere los vokalt. Men det er en stakket frist og et af de få højdepunkter i en koncert med en spændingskurve på højde med en kantsten.

Da hun sætter sig bag pianoet, giver det også lidt afveksling, men det er stadig håbløst introvert og ude af stand til at gribe.

Enkelte sange er isoleret set ganske poetiske og gribende i den ultrasimple levering, men over en helt koncert er det umådeligt trivielt at overvære.
Cat Power har en stemme med potentialet til at ridse sig dybt ind i publikum, men søndag var katten så tam, at man mistede lysten til at lege med.

Heartland Festival:
Søndag, Lowland Stage, Cat Power

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Dybe lommer: Heartland Festival fortsætter trods underskud

Dybe lommer: Heartland Festival fortsætter trods underskud

Vurdering: Heartland må godt være stolt

Vurdering: Heartland må godt være stolt

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her