Komprimeret viden om naturens store køleskab

?Polarhåndbogen? er proppet med viden ? og et væld af skønne fotos.

Komprimeret viden om naturens store køleskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Polarhåndbogen" er både tætpakket viden om Arktis og Antarktis og en stor kærlighedserklæring til disse barske områder

Bøger: Arktis og Antarktis er de barskeste områder på kloden. Dræbende frostgrader, isnende storme. Korte somre. Og alligevel er disse ugæstfri områder omkring jordens poler andet og mere end det. I et kort forårs- og sommerforløb byder naturen trods det barske på en forbløffende rigdom.

Det er en kærlighedserklæring til denne natur, der bærer bogen "Polarhåndbogen", skrevet af biologen Søren Rasmussen i samarbejde med kollegaen Jesper Horsted. Bogen er tænkt som en håndbog for de mange turister, der efterhånden vælger at besøge Arktis og Antarktis på specielt byggede krydstogtskibe. Det er noget, Rasmussen og Horsted kender til. Søren Rasmussen har grundlagt Albatros Travel og er i dag bestyrelsesformand i selskabet. Horsted er tilknyttet som konsulent. Albatros Travel var blandt de første, der gjorde det muligt for særligt naturinteresserede at komme på en rejse til Arktis.

Den store viden om områderne mærkes tydeligt på bogen. Den er saglig, grænsende til det tørre. Men samtidig fornemmes forfatternes kærlighed over den barske natur tydeligt gennem bogen.

De har lavet en smuk bog. Men først og fremmest har de skrevet en bog proppet med viden. Læseren får historien om Arktis og Antarktis. Den geologiske, den historiske, om de mange dramaer, der udspilledes, da mennesket forsøgte at nå til polerne - historien om nutiden - og om dyre- og planteliv i kloden køleskabe. Og det hele ledsages af et væld af dejlige fotografier.

Og apropos fotografier: Bogens billeder bærer i høj grad præg af handling. Der sker noget på mange af de skønne fotos. Måske fordi billedmaterialet i vid udstrækning skyldes forfatterne. De har haft kameraet med på rejserne og har fastholdt øjeblikkene - når pukkelhvalen slog med halen, eller når albatrossen vendte i luften. Det er en bog skrevet i respekt for disse særlige områder på planeten, og en bog, der er en god guide for alle, der kan lide at rejse - og at se.

Søren Rasmussen (Med bistand fra Jesper Horsted)

"Polarhåndbogen"

228 sider, rigt illustreret

Gyldendal

Komprimeret viden om naturens store køleskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce