Bandet Ukendt Kunstner opløses senere på året. Derfor blev koncerten på Heartland en i rækken af farvelkoncerter. Den fik en yderst akavet afslutning, da bandet ikke fik lov at fremføre ekstranummeret "Overleve".

Jeg har aldrig hørt Ukendt Kunstner live før, så det er lidt paradoksalt, at forsanger og rapper Hans Phillip indleder koncerten med at sige tak for alt, fordi bandet senere på året opløses.

"Bedre sent end aldrig" kan man roligt hive op af skuffen, selv om jeg må tilstå, at jeg ikke just bryder i gråd over udsigten til gruppens ophør. På mange parametre minder Ukendt Kunstner om Nik & Jay. Hvis man er stor fan af duoen, er det naturligvis et kompliment, men jeg synes, at flere af Ukendt Kunstners tekster lider af samme mangel på poetisk flair og dybde.

Læs også: Håbløs koncertstart på Heartland Festival

Hyldestsangen "København" er et af mange eksempler på lyrik, der ikke matcher de pompøse beats og svulstige, præproducerede melodier: "Så jeg hopper hurtigt af min kæphest, for ved siden af hende vil jeg altid være næstbedst.Ingen modvind, bare en let blæst. I ryggen på mig når jeg sidder til en tændt fest. Skatter de har sparet med dig, selvom de var letvægt. Og nu siger de du "haram" ligesom stegt flæsk".

Der er masser af ord, der rimer. Og får en til at trække på smilebåndet. Men det er bare underligt kluntet og uelegant sat sammen.

Med tre musikere på scenen, der hver er gemt bag en laptop med et lysende, hvidt æble, er det svært at afkode, hvor meget musik der fremføres live. I flere sange virker det som om, at keyboardet tilfører noget organisk og ægte til de lidt maskinelle forproduktioner, så jeg vælger at tro, at den del af musikken opstår lige der i nuet på Heartland.

I fraværet af den store Lowland Stage har nogen besluttet at skrue gevaldigt op for lyden på Highland Stage. Jeg måler 109 decibel, hvilket er markant over lydniveauet fra sidste år. Det postive er, at al snakken forstummer. Det negative er, at detaljerne indimellem drukner, fordi lydtrykket er så enormt.

Hans Philip er et oplagt og veloplagt midtpunkt, der rapper lysår bedre end de unge poder i Vellness Plader, selv om staccato-stilen bliver lidt trættende i længden. Han er også yderst ihærdig i forsøget på at skabe en "fucking fest", som efterhånden indfinder sig, da hits som "Fucking nummer" og "Stein Bagger" får publikum til at vibrere.

Jeg er lige ved at blive grebet af bandets pulserende, diskoteksvenlige musik, da stikket bogstaveligt talt trækkes 30 sekunder inde i gruppens ekstranummer og ét af de største hits "Overleve". En gigantisk brøler af festivalen, der af uforståelige grunde ikke gav Ukendt Kunstner lov til at gennemføre sangen. Der var stadig 55 minutter til næste band skulle på scenen, så i stedet for at afslutte med et klimaks kom koncerten til at fremstå som et afbrudt samleje.

Heartland Festival:

Fredag, Highland Stage, Ukendt Kunstner

Brødtekst

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
Dybe lommer: Heartland Festival fortsætter trods underskud

Dybe lommer: Heartland Festival fortsætter trods underskud

Vurdering: Heartland må godt være stolt

Vurdering: Heartland må godt være stolt

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her