Anmeldelse

21-årige Jasmine Lucilla Elizabeth Jennifer van den Bogaerde har lige så meget tyngde som sit navn. På scene og album kalder hun sig blot Birdy, og hun viste sig at være umådeligt moden sin alder taget i betragtning.

Adele blev rost for at udgive sit andet album "21" som 21-årig. Hendes landsmand Jasmine Lucilla Elizabeth Jennifer van den Bogaerde ikke bare matcher den bedrift - hun overgår den - da hun som blot 20-årig udgav det fremragende album "Beautiful Lies". Hendes tredje album, siden hun som blot 14-årig albumdebuterede i 2011.

Det virker næsten naturstridigt, at der gemmer sig så moden og kompetent en sanger i en så ung og spinkel krop. Også som sangskriver springer det i øjnene, at Birdy er hestehoveder foran mange jævnaldrende. Hendes titelsang til filmen "Not About Angels" understreger hendes særlige talent for melankolske ballader, hvor hendes stemme er nærmest gennemsigtig og pergamenttynd. En skrøbelighed, som perfekt indrammer sangen om engle.

Sangen "Wild Horses" fra hendes seneste album var den første sang, jeg hørte med hende. Jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at kvinden i musikvideoen var blot 21 år. Når hun på Heartland Festival lørdag aften fra Highland Stage synger: "I will survive and be the one who's stronger. I will not beg you to stay. I will move on and you should know I mean it. Wild horses run in me", emmer det af en livserfaring, hun af gode grunde ikke har på cv'et endnu.

Skinny Love

Birdy har slæbt et fuldt band med fra England, og især violinen er et godt match til de mest sørgmodige sange. Der er dog også et par uptempo-sange, hvor Birdy letter sig fra pianoet, griber en guitar og træder helt ud på scenekanten.

Hendes Bon Iver-cover af "Skinny Love" er med rette hyldet, og den sang er da også et af højdepunkterne under hendes Heartland-koncert. Titlen på sangen kan sagtens overføres til første møde med den klejne brite og den proportionalt store stemme. Det er kærlighed ved første lyt. Hun bliver ekstremt spændende at følge op gennem 20'erne. Hendes år altså. Ikke årtiet.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
Dybe lommer: Heartland Festival fortsætter trods underskud

Dybe lommer: Heartland Festival fortsætter trods underskud

Vurdering: Heartland må godt være stolt

Vurdering: Heartland må godt være stolt

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her