Festivalen på Egeskov Slot er udvidet og foregår nu over tre dage. Fredag var ikke ubetinget en kunstnerisk cementering af den beslutning, da de 20 unge musikere fra musikkollektivet Vellness Plader indtog scenen på samme tid.

Det fynske musikkollektiv Vellness Plader har fået æren af at åbne Heartland Festival fredag klokken 18. Hele 20 medlemmer af de seks tilknyttede bands fylder Highland-scenen i en grad, så det ligner en afgangsfest for et musikhold på en efterskole. Den analogi skal desværre vise sig at holde stik i store dele af den 50 minutter lange koncert, hvor de forskellige grupper giver smagsprøver på talentet. Eller mangel på samme.

Jeg kan ikke mindes, at jeg har hørt så mange elendige sangere på en festivalscene på så kort tid nogensinde. Jeg ville så gerne pakke kritikken pænt ind, fordi jeg har lært, at man skal servere ris med en sjat ros. Men der er ingen formildende omstændigheder for flertallet af sangerne, der er så langt fra at ramme vokalt plet, som en blind dartspiller er fra Bulls Eye. Flere af dem forsøger at dyrke den skødesløse tilgang, som gør Bisse så unik. De har bare ingenlunde samme karisma eller nådesløse nerve. Eller stemmebånd af samme støbning.

Det hjælper ikke på helhedsindtrykket, at man har insisteret på at lade 20 mand stå på scenen, hvilket resulterer i flere misfortåelser og timingsmæssige skæverter, som er med til at forstærke indtrykket af et kollektiv, som skulle havde fået styr på husordenen inden sommerfesten.

I store dele af koncerten står der otte-ti mand til venstre på scenen og agerer kor, mens der drikkes dåseøl og danses lystigt til musikken, som skifter fra støjrock til reggae og derefter fintfølende pop og hiphop. Det er interessant at springe så ofte fra den ene genre til den anden, hvilket bestemt holder publikum på tæerne, men det gør det også svært at holde fokus.

Af de mange indslag er det Franske Piger og Sjæl i flammer, som har mest at byde på. Her er der mere melodi, tekster af højere kaliber og forsangere med lidt mere pondus. Især Franske Pigers sange er mere fokuserede og knap så forvirrende som mange af de andre sange, hvor det er svært at skelne mellem de mange instrumenter i sammenskudsgildet.

Jeg hørte flere publikummere sige, at Vellness Plader udviste en dejlig, ungdommelig energi. Det er jeg helt enig i. Men denne åbningskoncert blev skamferet af de mange håbløse vokalpræstationer, så begejstringen blev trængt i baggrunden.

Heartland Festival:

Fredag, Highland Stage, Vellness Plader

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
Dybe lommer: Heartland Festival fortsætter trods underskud

Dybe lommer: Heartland Festival fortsætter trods underskud

Vurdering: Heartland må godt være stolt

Vurdering: Heartland må godt være stolt

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her