Guide: Tre nemme drinks med gin til nytårets fest


Guide: Tre nemme drinks med gin til nytårets fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1
Negronien blev opfundet i 1920 til greven Camille Negroni, og den er siden blevet en af de mest populære drinks kloden over. Foto: Colourbox

Gin kan opbevares i fryseren, så man ikke behøver isterninger, som fortynder den perfekte dry martini. Man kan også - hvis pladsen rækker til det - parkere sine glas samme sted en halv times tid, inden gæsterne kommer.

En dry martini skal ifølge cocktailkenderen og forfatteren Ole Knudsen fremstilles i stærk udgave af seks centiliter gin og to centiliter tør, hvid vermouth med et twist af en usprøjtet citron: Hæld vermouth og fryserkold gin op i et cocktailglas, skær en twist af citronen, pres olien over glasset og kom skallen i. Oliven skal spises til - ikke i drinken.

Forfatteren og humoristen Dorothy Parker satte pris på mere end en dry martini, gerne to. Efter nummer tre - noterede hun - lå hun under bordet og efter nummer fire under værten.

2

Den klassiske gin og tonic kan de fleste mikse af fem centiliter gin med dobbelt op på tonicvand efter først at have presset to centiliter limesaft og samme mængde citronsaft ud over et longdrink-glas med isterninger.

En mere farverig og lige så nem klassiker er den perfekte aperitif i form af en negroni, som blev opfundet på Bar Cason i Firenze i 1920 til en af stamgæsterne, grev Camille Negroni. Hæld lige dele gin, campari og rød, italiensk vermouth i et blandeglas fyldt med is. Rør forsigtigt rundt, hæld negronien i glas og pynt med en skive appelsin.

En negroni er bittersød og frisk på samme tid. Forfatteren Kingsley Amis er citeret for at rose klassikeren med ordene: "Den har kraft til at muntre dig op, og det er sjældent med drinks. Eller for den sags skyld med noget som helst andet".

3

En tom collins er et godt alternativ, hvis man finder tonic for dominerende, og ingredienserne har de fleste i husstanden: Saften fra en halv citron blandes med to spiseskefulde sukker i et højt glas, rør til sukkeret er opløst og tilsæt fem centiliter gin. Fyld op med 10 centiliter danskvand, rør rundt og pynt med en citronskive.

Guide: Tre nemme drinks med gin til nytårets fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce