Flyvende debut for Peter Sommer og Tiggerne

Peter Sommer & Tiggerne optrådte for første gang nogensinde på Orange Scene på årets Roskilde Festival. Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix

Flyvende debut for Peter Sommer og Tiggerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om Peter Sommer har optrådt flere gange på Roskilde Festival, var i år første gang han stod på Orange Scene.

Det kan godt være, at flere anmeldere ikke mente, at Peter Sommer & Tiggerne just væltede Orange Scene lørdag eftermiddag. Men det var heller aldrig intentionen.

- Vi gjorde præcis det, vi ville. Og fik præcis den reaktion, vi havde ønsket og forventet. Vi oplevede et varmt og rørt publikum, som stille og roligt tog musikken ind. Vi havde ikke planlagt et stort og voldsomt show og havde ingen forhåbninger om at vælte scenen. Mange gør det nærmest til en konkurrence, som vi ingen intentioner havde om at deltage i. Vi satsede udelukkende på musikkens og ordenes præmisser, siger Peter Sommer.

Det var første gang, den 43-årige østjyde optrådte på landets største scene.

- Jeg har spillet på den næststørste Roskilde-scene, Arena, sammen med Simon Kvamm i De Eneste To. Men jeg har aldrig optrådt endsige stået på Orange Scene før lørdag eftermiddag. Det var helt jomfrueligt, siger Peter Sommer.

Han er ikke helt så duperet som sine yngre kolleger i Saveus og The Minds of 99 over den mytiske scene.

- For at være helt ærlig, var det ikke så specielt. Jeg synes sagtens, vi kunne være i det uden at gå i panik. Det er en stor scene med en farve, som mange taler om. Det interesserer personligt ikke mig ret meget, siger Peter Sommer.

Peter Sommer glæder sig over, at han og bandet Tiggerne endte med at spille foran 30.000-40.000 lørdag eftermiddag på Roskilde Festival. Foto: Søren Lynggaard Andersen
Peter Sommer glæder sig over, at han og bandet Tiggerne endte med at spille foran 30.000-40.000 lørdag eftermiddag på Roskilde Festival. Foto: Søren Lynggaard Andersen

Fik mørket ind i lyset

Noget, der til gengæld rører ham, er det faktum, at han og bandet formåede at trække nye tilskuere til under hele koncerten.

- Da vi gik på scenen, stod der vel 8.000-10.000 tilskuere. Hvilket ikke er ret meget på Orange. Det er sådan et scenarie, man frygter inden. For nogle år siden ville vi have bakket som band og tænkt, at det bare skulle overstås, så vi kunne komme hjem, siger Peter Sommer.

I stedet lænede han og de andre bandmedlemmer sig frem mod dem, der var kommet. Det betød, at pladsen stille og roligt blev mere og mere fyldt.

- Til sidst stod der vel 30.000-40.000 mennesker, hvilket var stort for os. Vi tabte ikke publikummere, men vandt dem. Vi tog dem nedefra og op og fik mørket ind i lyset på vores måde. Det er jeg utrolig stolt over, siger Peter Sommer.

Niece i forreste række

Under koncerten sprang Peter Sommer ned fra scenen og gik rundt langs hegnet i graven, mens han sang "Bittersød natskygge" fra sit seneste album "Elskede at drømme, drømmer om at elske".

- I slutningen af sangen synger jeg "Mom and Dad I love you", mens deres bryllupsbillede projiceres op på storskærmen bag mig. Jeg stopper op et sted, og så står min niece kraftedeme lige foran mig. Altså min mors barnebarn. Så står vi der og synger sangen, som jeg har dedikeret til mine forældre, sammen. DR havde et kamerahold med, der forevigede øjeblikket. Det var mit totale højdepunkt, konstaterer Peter Sommer.

Som de andre danske bands havde han og Tiggerne ikke planlagt et ekstravagant show. Men der var alligevel gjort forsøg på at diske op med noget særligt til Orange-publikummet.

- Vi havde den gode fynbo Søren Huss med på flygelhorn, hvilket passede rigtig godt til flere sange. Så havde vi forberedt et par sange med Mikael Simpson på mundharpe, hvilket også fungerede virkelig godt. Jeg er meget tilfreds med koncerten, og det gør ikke årets Roskilde Festival mindre vellykket, at jeg sluttede af med at høre en pissefed Gorillaz-koncert netop på Orange, siger Peter Sommer.

Flyvende debut for Peter Sommer og Tiggerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce