Scandic nurser elever med kursus i fisk


Scandic nurser elever med kursus i fisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hotelkæden har 65 elever og søger kokke og tjenere til fire nye hoteller - men det er svært at skaffe arbejdskraft selv for en af Danmarks bedste arbejdspladser.

Scandic Hotels er Nordens største hotelkæde, og virksomheden arbejder målrettet med at rekruttere og fastholde kokke, tjenere og receptionister.

- Vi oplever, at det er svært at skaffe faglært arbejdskraft, og det gælder over hele landet, så vi har stærkt brug for, at de unge går denne vej, siger HR-direktør Anne Mette Pedersen.

Scandic Hotels har netop åbnet et hotel i Kødbyen i København. Andre er på vej i Københavns Lufthavn, på Frederiksberg, på Kalvebod brygge og på Aarhus Ø, og halvdelen af de omkring 150 medarbejdere på hvert af hotellerne er kokke, tjenere og receptionister. Scandic-kæden har de seneste 4 år ligget helt i top ved kåringen af Danmarks bedste arbejdspladser i Great Place to Work, og det gavner ifølge Anne Mette Pedersen rekrutteringen sammen med et målrettet arbejde med kokke- og tjener-eleverne i det daglige.

- Vi har 65 elever, og de er afsted i hold på 16, hvor ét lige nu er i Frederikshavn. Her er de med på fiskeriauktionen, hører om bæredygtigt, kystnært fiskeri og lærer at flå fisk og tilberede dem. Eleverne besøger også de gårde med angus-kvæg, som leverer kød til Scandic, så deres uddannelse handler om andet end bare det daglige arbejde i et køkken, forklarer Anne Mette Pedersen.

EUX rækker videre

Ifølge HR-direktøren skal erhvervsskolerne i højere grad ud i folkeskolen for at fortælle eleverne om mulighederne i erhvervet, hvor især den nye EUX med en kombination af faglig og gymnasial uddannelse er attraktiv som adgang til en videregående uddannelse.

- Det handler om at være til stede på skolerne, så de unge er klar over denne mulighed. Og så skal vi i branchen tage ansvar og gøre uddannelsen attraktiv, fastslår Anne Mette Pedersen.

Scandic nurser elever med kursus i fisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce