På farten: Rejseplanen fylder 20


På farten: Rejseplanen fylder 20

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rejseplanen kan i år fejre tyve års jubilæum, og den lange rejse mod at blive danskernes foretrukne kollektive trafik-app er ikke slut endnu.

Rejseplanen har været på skinnerne siden 1998 og har siden udviklet sig til at blive en folkelig og digital succes. Det, der tidligere kun kunne opspores af DSB-ansatte i en hundredsiders trykt køreplan er nu blevet allemandseje, og information om tog- bus- og gåtider er kun få smartphone-tryk væk. I dag bruger 75 procent af danskerne Rejseplanens app, og der bliver foretaget mere end en million daglige søgninger. Men udviklingen er stadig i fuld gang, og Rejseplanen arbejder på at styrke Danmarks mobilitet endnu mere.

Min Rejseplan

I Nordjylland tester de for øjeblikket en fremtidig udvidelse af Rejseplanen med navnet MinRejseplan. Den er et forsøg på at udvide transportformerne til mere end den kollektive trafik. Nordjyderne kan derfor rejse med både taxa, Plustur og samkørsel via MinRejseplan og samtidig købe billet via app'en. I sidste måned fik udenlandske deltagere på en verdenskongres for intelligente transportløsninger i København også glæde af MinRejseplan. Her udviklede Rejseplanen en københavnerversion af app'en, hvor delebiler og bycykler var integreret i søgningerne. I løbet af 2019 vil MinRejseplan blive en fast del af Rejseplanen, og der arbejdes også på at få indenrigsfly med om bord.

Erindringen og visionen

Allerede i 1991 udviklede DSB prototypen Rejseplanlæggeren på en 1,2 MB flobbydisk, men Rejseplanen, med det daværende navn RPO, bredte sig hurtigt ud på det spritnye internet i 1997 og kom dermed godt fra start ind i den digitale tidsalder. RPO fik også en plads på TV2's interaktive tekst-tv TeVefonen, som kun virkede, hvis man havde en trykknaptelefon.

I dag er Rejseplanen vurderet til at være Danmarks fjerde mest populære smartphone-app ifølge en undersøgelse fra 2017. Administrerende direktør for Rejseplanen Christina Hvid mener, at det skyldes en bevidst strategi om at fokusere på at levere nyttig og brugervenlig trafikinformation frem for at skabe den bedst designede app med hippe features. Christina Hvid ser gerne, at Rejseplanen forbliver danskernes foretrukne app.

- Danmark skal være det nemmeste, hurtigste og smarteste land at rejse i med Rejseplanen som den digitale sammenhængskraft, siger hun og tilføjer, at man i fusionen med andre tjenester også ønsker at bidrage til at skrue ned for den private biltrafik og op for den kollektive trafik til gavn for miljøet.

På farten: Rejseplanen fylder 20

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce