Fire pointer efter første år med flexible seating


Fire pointer efter første år med flexible seating

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette Gaarde-Fink, koncernchef for arbejdsmarked i Faaborg-Midtfyn Kommune, ser tilbage på det første år med flexible seating. Den ny måde at arbejde på er vejen frem på offentlige arbejdspladser.

1 Færre kvadratmeter sparer penge
De to sygedagpengerådgivere Tina Richter Brink og Stine Andersen ved nogle af de populære skriveborde med fantastisk udsigt. Medarbejderne bruger også stien langs Ringe Sø til en såkaldt walk & talk - eller en frokost. Foto: Kim Rune

Økonomien var ifølge koncernchef Mette Gaarde-Fink udgangspunktet for at indføre flexible seating og en ny måde at arbejde på: Faaborg-Midtfyn Kommune kan spare kvadratmeter ved at have flere medarbejdere på mindre plads, når færre skriveborde står tomme. Dermed kan kommunen på sigt sælge bygninger og give borgerne en bedre service for skattekronerne. Den nye måde at arbejde på gælder også for lederne. Mette Gaarde-Fink kom i øvrigt til kommunen fra TDC, hvor hun var vant til at arbejde på den måde.

2. Skilte sparer tid

Ifølge Mette Gaarde-Fink er kulturen summen af adfærd, og medarbejdere og ledelse justerer løbende den nye måde at arbejde på gennem arbejdspladsvurderinger, trivselsundersøgelser og ændringer i det daglige samarbejde. Eksempelvis har man indført løse navneskilte på magnettavler uden for hvert lokale, så man ikke behøver at åbne døren for at se, om en plads er ledig eller ej. Medarbejderne undgår at forstyrre hinanden, og det sparer tid i et stort hus.

3. Nogle er udfordrede

Mette Gaarde-Fink erkender, at den nye organisering kan være et irritationsmoment for nogle medarbejdere, "som egentligt bare vil gøre deres arbejde godt". Nogle medarbejdere er ifølge koncernchefen mere udfordrede af det nye end andre, men det handler om at arbejde sammen på tværs af jobfunktioner til gavn for borgerne. Og hvis man undertiden kommer til at sidde sammen med kolleger, man ikke kender, kan det give en dybere forståelse af hverdagen andre steder i organisationen.

4. Hensyn er midlertidige

Enkelte medarbejdere har fået midlertidige skånehensyn, hvis de eksempelvis har et hørehandicap og har svært ved at arbejde i rum med mere larm end ellers. Men ifølge koncernchef Mette Gaarde-Fink er flexible seating et rammevilkår, og disse hensyn er at betragte som et skridt på vejen - men organisationen er ikke færdig med at afprøve dem.

Fire pointer efter første år med flexible seating

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce