Af: Anne Engdal Stig Christensen, indholdsdirektør, TV 2

TV: Chefredaktør Troels Mylenberg leverer i søndagsudgaven af Danmark et skævt billede af public service-udbuddet ved at kigge på programoversigterne for tv-hyggedagen lørdag. Mylenberg anerkender dog skævheden og kalder sin egen opgørelse for "ikke retfærdig, men alligevel" ...

Mylenberg kunne med fordel have læst om TV 2s syn på public service og om TV 2s resultater i 2016 i den kronik, Jysk Fynske Medier bragte 21. april i år. Her ville chefredaktøren have fået et anderledes mangfoldigt billede af public service hos TV 2.

Mylenberg kunne i stedet for lørdag have valgt torsdage, hvor TV 2 prioriterer dansk dokumentar, eller mandage, hvor TV 2 i flere og flere af årets uger bringer ny dansk fiktion. Eller han kunne have valgt en anden af ugens hverdage, hvor TV 2 sender op til 16 landsdækkende nyhedsudsendelser, op til ni sportsnyhedsudsendelser og op til fem daglige muligheder for at se regionale nyheder i TV 2-fladen.

Eller Troels Mylenberg kunne have valgt at kigge på et helt år og have fokuseret på omfanget af dansksproget indhold inden for alle tv-genrer. Så ville han erfare, at næsten 73 procent af TV 2s landsdækkende sendeflade i 2016 var dansksproget. Det er aldrig tidligere set større på en dansk hovedkanal.

Én ting er vi dog enige om. En god debat om public service-indholdet i dansk tv er altid velkommen - men lad os tage den på et velfunderet og bredere grundlag.