Er danskerne moralsk tonedøve?
Af: Erik Sørensen, Hyldestub 63, Hørup, Sydals

Moral: Hvad tror størstedelen af befolkningen, der var sket med tre højtlønnede og betroede lederskikkelser i f.eks. Danfoss, Lego eller Mærsk, hvis de ved udygtige dispositioner var skyld i, at deres firma led tab på ca. 100 milliarder kroner? Er der virkelig nogen, der tror, at de hver gang efter deres fadæser var blevet forfremmet? De to spørgsmål leder selvfølgelig tankerne hen på den højaktuelle SKAT-skandale.

Tre nuværende ministre, statsminister Lars Løkke Rasmussen, finansminister Kristian Jensen og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har alle været hovedaktører lige fra SKAT-katastrofens opståen. Løkke Rasmussen har hver gang, der blev oprullet skandaler med SKAT, siddet i spidsen for regeringen og derfor haft ansvar for, hvad der sker i alle ministerier. Glemt er ikke alle hans andre amoralske handlinger begyndende med i sin tid som amtsborgmester i Frederiksborg Amt fra 1998-2001 at have brugt skatteborgeres penge på kaffe, cigaretter, et kasinobesøg og flere diskoteksbesøg samt efterfølgende de mange andre bilagssager og tøjkøb m.m.m. (listen er alenlang).

Tidl. skatteminister Troels Lund Poulsen (2010-2011) sagde stolt i 2010 efter at have malket SKAT for 2500 medarbejdere: "Det viser, at det kan lade sig gøre at effektivisere og samtidig opkræve skat..!" Med afskedigelsen af ca. en fjerdedel af SKAT-medarbejderne kom der rigtigt skred i manglende inddrivelse af skyldig skat.

Nuværende finansminister Kristian Jensen sad hele seks år (2004-2010) som skatteminister, og lige nu er det blevet officielt, at "... han råbte ad medarbejdere, der advarede mod tingenes tilstand". Seks års dårlig ledelse - og han er udråbt til efterfølger af Løkke Rasmussen, når han en dag stopper med politik og sandsynligvis får en retrætepost som ambassadør, hvilket han prøver på at gøre muligt med den skandaløse fyring af en meget dygtig og afholdt ambassadør i Flensborg.

Det skal retfærdigvis erkendes, at også andre skatteministre fra flere partier har beklædt skatteministerposten uden at gøre ret meget ved roderiet i det skandaleramte ministerium.

Morale: Synes vælgerne virkelig, at det er i orden at præmiere ministre for ikke at røgte deres hverv ordentligt? Det ser ud til det, for alle tre føromtalte "skandaleministre" sidder stadig trygt på deres nuværende ministertaburetter, og lur mig, om ikke alle tre igen af deres opstillingskredse bliver genvalgt på kommende opstillingsmøder.

Jeg savner meget, at vælgerne kommer op af deres sofaer, melder sig ind i deres politiske ståsteds partiforening og er med til at vælge/fravælge de opstillede kandidater, for det er nemlig for sent, når de står i stemmeboksen og skal vælge mellem navne, de i forvejen betegner "Dur ikke!"