Process Engineering er udnævnt til Gazellevirksomhed to år i træk. Sådan har direktøren gjort det.

 

Process Engineering er en rådgivende ingeniørvirksomhed med hovedkvarter i Fredericia og kontorer i København, Aarhus, Aalborg og Sorø. Virksomheden har specialiseret sig i procesindustrien og har blandt andre kunder som Carlsberg, Arla, sukkerfabrikken i Nakskov og Cheminova. Process Engineering er de seneste to år udnævnt som gazallevirksomhed af Børsen og har siden 2014 haft en vækststrategi, der har som mål at have 100 ansatte i 2018. Dengang var der 35 ansatte. I dag består virksomheden af 80 ansatte. Virksomheden har planer om at udvide til udlandet. Process Engineering blev grundlagt i 1999 af Poul B. Jakobsen og Lars Rune Ellehaven. Direktør Poul B. Jakobsen fortæller her, hvordan virksomheden sikrer sin fortsatte vækst:

1 Vores vækst skyldes markedføring og arbejdet med at tiltrække de rigtige ressourcer - altså vores medarbejdere. Vi skal have folk med de rette cv'er og kompetencer, for vi lever af at sælge timer. Derfor er videnstunge medarbejdere vigtige. Man skal have nogle arbejdsforhold, som gør, de ikke rejser igen. Det nytter ikke at have en gennemgangslejr. Ordentlige vilkår handler ikke kun om løn. Det handler også om fleksibilitet og gode sociale forhold. Hvis der er problemer med stress, er det vigtigt, man hjælper med at løse det.

2 Vi fokuserer snævert på procesvirksomheder. Vi er blevet et navn i branchen, som begynder at blive kendt. 95 procent af virksomheder som os arbejder inden for bygge og anlæg, mens vi holder os til procesindustrien. Det at være så specialiseret giver os succes hos vores kunder.

3 Det er vigtigt for os, at vores arbejde er en succes for vores kunder - at de kan sælge deres produkt. Vi er bare et led i deres investering for at skabe et produkt, de kan sælge.

4 Man skal se mulighederne frem for begrænsningerne. Sæt dig et mål og gå 110 procent efter det - også selvom det måske ikke lykkes at nå. Ellers er der ikke noget at hige efter. Og så skal man huske, at vækst ikke kommer uden opbakning fra baglandet - og man skal være risikovillig, både privatøkonomisk og virksomhedsmæssigt.

5 I vores branche er det vigtigt at være landsdækkende. Hovedsædet i Fredericia er oplagt. Det passer med, hvis man sætter en passer og tegner en cirkel, så er der ikke langt til Aalborg, Esbjerg, København og Hamborg. Det er så unikt. Det er der flere, der burde få øjnene op for.

  • fyens.dk