Gazelle-virksomheden Bräuner A/S understreger, at udviklingsplan- og mål er afgørende.

Ringkøbing-virksomheden Bräuner A/S blev grundlagt af Peter Bräuner, da han i 2001 forlod en direktørstilling hos Procter & Gamble for at etablere sit eget firma med base i hjembyen Ringkøbing.

Handelsfirmaet Bräuner A/S lever af at distribuere kendte nationale og internationale mærkevarer til danske og nordiske dagligvarekæder.

Firmaet har cirka 25 ansatte.

Bräuner A/S har modtaget flere priser, blandt andet Årets Gazelle i Ringkøbing Amt i 2005 og reklameprisen Arnold for bedste reklame film i Danmark i 2004 og igen en gazelle-placering i 2007.

En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år. Hvad skal en virksomhed, der vokser så hurtigt, have for øje?

Direktør Peter Bräuner:

1. Det er utroligt vigtigt, at man har finansieringen på plads, enten via en bankforbindelse, vækstfonde, private midler, eller hvad det nu kan være. Man skal også tænke mere end 12 måneder frem. Måske når man ikke det resultat, man havde håbet på det første år, men det gør man så det næste eller det tredje.

2. For at sikre finansieringen, skal man have et koncept, der kan overbevise for eksempel banken om, at man kan vækste. Det vil sige, at man skal tilbyde noget, der ikke er andre virksomheder i markedet, der tilbyder. I princippet skal det være noget, der er bedre, end hvad der findes i forvejen. Vi havde et godt samarbejde med vores bank, men vi havde også det rigtige koncept.

3. Når man bygger forretningen op, skal det gå hånd i hånd med, at man bygger organisationen op. Man skal sætte det rigtige team, og det havde vi fra begyndelsen. Vi har også løbende skruet op for teamets niveau. Vi sikrer os blandt andet de rigtige folk gennem et tæt samarbejde med akademi-økonom-uddannelsen i Herning og Holstebro, og vi har haft omkring 25 trainees og praktikanter gennem årene. Fire af de ansatte, vi har i dag, har været gennem dette forløb, og er efterfølgende blevet videreuddannet hos os. Uden den mulighed for at skaffe den rigtige højtuddannede arbejdskraft, lå vi ikke i Ringkøbing i dag.

4. Når man etablerer sin virksomhed, skal man have en drøm eller en vision om, hvor man vil hen med den. Man skal turde tænke stort. Vi stillede os det mål, at vi ville være de bedste i Norden til det, vi gjorde, da vi startede Bräuner A/S.

5. Og så skal man have heldet med sig. Men heldet kommer ikke bare af sig selv, man skal opsøge det. Og det gælder også, som Peter Schmeichel sagde, at "jo mere man træner, jo heldigere bliver man."

  • fyens.dk