Efter den dramatiske bortvisning af Søren Schriver har Hummel-ejer ­Christian Stadil fundet sin nye direktør til sports­virksomheden. Han er hentet fra Bestseller og hedder Allan Nielsen. Han får til opgave at fordoble Hummel i omsætning til to m

Det bliver den 41-årige Allan Vad Nielsen, der sammen med ejer og bestyrelsesformand Christian Stadil skal tage det 94 år gamle, danske sports­klenodie Hummel til næste etape, hvor målet er en årlig omsætning på over to mia. kr. Stadil henter sin nye direktør i Bestseller, hvor han har siddet med i topledelsen og også har haft ansvaret for Bestsellers forretninger i Storbritannien, Irland, USA og Canada. Allan Vad Nielsen ser store muligheder ­internationalt for Hummel.

Allan Vad Nielsen

Født 1976.Uddannelse:1998: Salgsassistent.1996: HHX.

Karriere:August 2017: Adm. direktør Hummel.2017: Medlem af Bestsellers Executive Management Board.2013: Direktør for alle selskaber og aktiviteter i Bestseller Storbritannien, Irland og Canada og USA.2004: Sales Manager Jack & Jones, Bestseller.2002: Sales Manager Storbritannien, Irland og Canada i Jack & Jones, Bestseller.

Tidligere erhvervserfaring:Bilka, Dansk Supermarked og NKT.

Privat:Bosat i Ikast, gift og har tre børn.

-Hummel er et stolt, dansk mærke med ­næsten 100 år på bagen. Der er et kæmpestort internationalt potentiale, og det glæder jeg mig til at komme ind og arbejde med. Vi skal ud på nogle flere platforme digitalt og få fortalt Hummels lange historie. Forbrugerne er interesseret i at kunne få nogle fede produkter, så det skal vi give dem, siger Allan Vad Nielsen.

Med i købet som ny direktør for Hummel får han også en passioneret ejer og formand i Christian Stadil, som er meget tæt på driften. Men det bekymrer ikke den nye direktør.

-En af hovedårsagerne til at jeg sagde ja til jobbet er, at det forløb og de samtaler, jeg har haft med Christian Stadil, har givet mig en god mavefornemmelse. Der er god kemi mellem os. Jeg har været rigtig glad for at være i Bestseller. Men det her var en for spændende ­udfordring til, at jeg kunne sige nej. Jeg kan mærke, at der her er en ejer, som man også kan tale med, når der kommer udfordringer. Og det vil der komme, for det er en presset branche, siger Allan Vad Nielsen.

 

Nøglerolle til at sikre ro

Den nye direktør får en nøglerolle i at sikre ro i sportstøjvirksomheden efter en periode med megen støj omkring fyringen af Søren ­Schriver 9. ­februar, hvor han blev sendt på porten for illoyal adfærd. Senere tog Stadil i den grad ­bladet fra munden, og på et følelsesladet presse­møde hos advokatfirmaet Plesner 22. februar fremlagde Stadil, hvad han og hans advokater mener er klare beviser på, at Schriver forsøgte at snyde Stadil og Hummel for millioner ­kroner. Højst opsigtsvækkende afspillede Stadil bl.a. en hemmelig bånd­optagelse af Schriver, hvor han presser Hummels tyrkiske partner Zeynel Akbulut.

-Jeg har ikke kunnet undgå at se i medierne, hvad der er sket, og det er en trist sag. Jeg har kæmperespekt for det, som den tidligere og den nuværende ledelse har udrettet. Men det har fyldt meget lidt for mig. Det er en trist sag, men det er det internationale potentiale, der har fyldt noget for mig, siger Allan Vad Nielsen.

 

Stadil ser fremad

Stadil har også mere lyst til at kigge frem.

-Men jeg vil sige, at i løbet af den seneste måneds tid, er den sag både kommet ud af min mave, mit hoved og mit hjerte. Derfor har jeg også været i stand til i dag over for med­arbejderne at takke Søren ­Schriver for det ­store arbejde, han har ydet for Hummel. Det tror jeg ikke, jeg kunne have gjort for to måneder ­siden. Men jeg har lagt det bag mig nu. Ja, der er ­stadig en sag, men den efterforskes af ­myndighederne så den giver jeg nok næsten nul pct. af min ­opmærksomhed nu, siger Christian Stadil.

Har sagen med Schriver fået dig til at overveje, om du skal gribe rollen som formand og ejer i Hummel anderledes an?

-Jeg kan mærke på mig selv, at Allan har en god effekt på mig. Han får det bedste frem i mig, og jeg tror også, han kan få det bedste frem i medarbejderne. Jeg kan mærke i min mave, at her er den nye Mr. Hummel. Jeg har virkelig lyst til at komme ham i møde, og det er altså lidt noget nyt. Der er blevet frigjort nogle kamre inde i mig i forhold til at give den nye direktør endnu mere råderum, endnu ­mere plads, og det gælder både internt og eksternt, siger Christian Stadil.

Allan Vad Nielsen tiltræder i Hummel ­?1. august.

  • fyens.dk