Vogne begge veje


Vogne begge veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen tvivl om, at den kritik, politiassistent Lars Poulsen, Svendborg, fremfører mod politireformens virkninger i Politiforbundets blad Dansk Politi vil gøre indtryk helt frem til ministerplan og de politisk ansvarlige i Folketinget. Men den vil også blive nærlæst af kolleger landet over, og den vil blive læst med stærke følelser af politikolleger i Svendborg og måske ikke mindre i Odense.

For det er i uligevægten mellem Fyns to store bysamfund, man skal finde "ulven" i denne sag. En ellers fornuftig reform er i fare for at køre af sporet, fordi man i en enstrenget kommandostruktur ikke har formået at administrere centreringen af politiorganisationen, så de relevante hensyn til den fynske geografi tilgodeses.

Indtryk gør det, at kritikken fremføres af en helt åbenbart positiv medarbejder, der oven i købet tilkendegiver sig som varm tilhænger af politireformen, som han har set hen til som en fornuftig nyordning sigtende mod at give de enkelte arbejdsområder endnu bedre vilkår. Men han er som politimand i Svendborg blevet dybt skuffet over "samarbejdet" med den daglige ledelse i Odense, fordi, som han udtrykker det i interviewet "vognene kun kører én vej". Hvis der skal flyttes kræfter inden for det fynske politis arbejdsområder, så flyttes de så godt som altid fra Svendborg til Odense. Meget sjældent den modsatte vej.

Kritikken bør gøre dybt indtryk på politidirektør Poul B. Løhde og hans nære medarbejdere i det fynske politihovedkvarter i Odense, fordi der i den praktiske udmøntning af politireformen helt åbenbart er sket, hvad man kender fra alverdens fusioner imellem stort og småt, - og som i Svendborg i årevis har givet grundlag for de frustrationer, der er svært undgåelige, når man er nr. 2 i en sammenlægning. Set fra politiledelsens skriveborde, hvis kobling til det praktiske daglige arbejde går gennem rapporter og statistikker, ser det hele formentlig langt bedre og mere logisk ud, end for den skuffede medarbejder i Svendborg.

Med ledelseskikkert for øjnene er behovet for politi sikkert så meget større i Odense end i Svendborg, Rudkøbing. Assens og Kerteminde, at det berettiger til at bruge den overvejende del af ordensmagtens kræfter i byen med den store befolkning. Det var imidlertid ikke politireformens forudsætning. Den skabte forventning om flere kræfter til alle politiopgaver, mindre administration og flere ressourcer til egentligt politiarbejde. Større borgertryghed overalt på Fyn og øerne.

Skal man leve op til det, kræver det imidlertid, at vognene kører begge veje.

H.J.

Vogne begge veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce