Ventetider


Ventetider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brødtekst:n VENTETID ER EGENTLIG et ret abstrakt begreb, som i en række sammenhænge kan blive meget konkret. Lige nu venter vi på årsskiftet, som vi i år ikke går i møde med samme ro og fortrøstning som for blot et år siden. Finanskrisen skaber denne utryghed, og vi havde vel alle gerne været ventetiden foruden, hvis ellers den blev afløst af den stabilitet, der skaber tryghed.

NÅR DET HANDLER om ventetider, er vi herre over noget, mens andet er uden for vores rækkevidde, men generelt kan man vel sige, at vi trives allerbedst uden for meget ventetid.

DER ER OMRÅDER i det danske samfund, hvor ventetid forekommer ganske uacceptabel. Tag nu ungdomskriminaliteten som eksempel. Her er det ganske utilfredssstillende, at der skal gå ugeavis fra tiltalerejsning til domfældelse kan finde sted. Det er ikke godt for retssikkerheden, og det vidner om et problemområde, som hurtigt bør løses nødvendigvis ikke med, at der pr. automatik tilføres flere midler.

ET ANDET OMRÅDE er ventetid til sygehusbehandling. Flere og flere tegner en privat sygeforsikring, der skal dæmme op for den ventetid, der gennem de sidste 20-30 år har været et meget stort problem i det offentlige sundhedsvæsen.

DER BERETTES med jævne mellemrum om urimelig ventetid ikke blot på behandling af alvorlige og i nogle tilfælde livstruende sygdomme, men også banale lidelser, som i sig selv let skaber problemer for dem, den slags ting rammer. Regeringen har suspenderet behandlingsgarantien med baggrund i forårets konflikt på sundhedsområdet, og det bliver næppe bedre, før behandlingsgarantien om et halvt års tid atter genindføres.

MED HVORFOR ER det overhovedet nødvendigt med en behandlingsgaranti, som jo er et krav fra regeringen. Regionerne bør selvfølgelig af sig selv kunne løse ventetids-problemerne. Ellers er de som sygehusherrer ikke deres opgave voksen. Men det er et svært område. Regionerne mener, de skal have flere penge. Men hvorfor er det altid mantraet fremfor vilje til omstilling, fleksibilitet og evt. det opgør med indholdet i forskellige overenskomster, som alle hidtil er veget udenom.

NÅR VENTETIDEN pludselig relaterer sig til noget konkret, bliver den en vanskelig størrelse at håndtere. Vi har her nævnt et par konkrete områder, som vi gerne ser det nye år bringe snarlige løsninger på.

JK

Ventetider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce