Ved at være sidste udkald


Ved at være sidste udkald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

n Selvfølgelig kan man ikke komme i tvivl om, hvem der bestemmer på de københavnske gader og stræder. Men ind i mellem kan man godt være lidt i tvivl om, hvorvidt politiet har situationen helt under kontrol.

Her tænkes selvfølgelig på de mange banderelaterede skyderier og knivoverfald i København i gennem mange måneder. Det sidste nye alvorlige er, at bandekrigene nu har taget et omfang, så bandemedlemmer er begyndt at kropsvisitere sagesløse mennesker på gaden, for at se, om de hører til en rivaliserende bande, og om de har våben på sig.

Så er det man spørger, hvor politiet er henne. For selv om det er en overordentlig kompliceret og vanskelig opgave at få stoppet bandekrigene, så må man alligevel kunne forvente, at politiet er i stand til at beskytte sagesløse borgere mod at blive jagtet med skydevåben og blive kropsvisiteret på åben gade.

Det er på sin vis betryggende, at Københavns chefpolitiinspektør Per Larsen hurtigt er ude med en melding om, at denne uorden hurtigst muligt vil blive sprængt til atomer. Men endnu mangler politiet at omsætte ord til handling.

Indtil nu er bandekrigene ? trods de ind imellem gangsterlignende tilstande ? heldigvis ikke gået ud over sagesløse borgere. Men at dømme efter de mange frontberetninger fra de mange ildkampe i hovedstaden er det mere held end forstand, at det indtil nu ?kun? er gået ud over de involverede ? hvad enten de kommer fra et indvandrermiljø eller har rod i de mere rockerrelaterede kredse.

Specielt når man tager den skydefærdighed eller mangel på samme, som kombattanterne indtil nu har demonstreret i betragtning, så må det siges, at det er lidt af et under, at ingen sagesløse er blevet ramt ved et uheld.

Københavns politis sidste nye våben i bandekrigene er to indsatsgrupper, som dels skal skabe sikkerhed for borgerne, og dels skal arbejde med opklaring, herunder også se på, om det er muligt at ramme banderne på økonomien.

Det er utvivlsomt et godt initiativ, som måske burde være etableret noget tidligere. Men bedre sent end aldrig. Disse foranstaltninger skal selvfølgelig have tid til at virke. Men så er det måske også sidste udkald, hvis ikke de lovløse tilstande fra København skal begynde at brede sig til resten af landet. Denne type lovløshed har det med accelerere, hvis først det kriminelle miljø får færden af, at politiet udviser en vis magtesløshed.

Og indtil nu må man desværre konstatere, at bekæmpelsen af skyderierne og anden bandeuorden i København ikke har båret frugt.OCJ

Ved at være sidste udkald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce