Sydfyn og øernes glade turisteventyr


Sydfyn og øernes glade turisteventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Carsten Olsen caol@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Man kan næsten ikke undgå at blive glad i låget, hvis man er så heldig enten at bo eller holde sommerferie på Sydfyn og øerne.

Et af de smukkeste hjørner af den danske geografi præsenterer sig for tiden som noget, der mest af alt minder om kulisserne i en eventyrfilm.

Og uanset, hvor man bevæger sig hen, synes såvel professionelle som frivillige aktører at have lagt sig særligt i selen for at gøre sommeren på Sydfyn og øerne til en mindeværdig oplevelse.

Begivenhedskalenderen er fyldt til langt hen i september med sommerfester, verdensmesterskaber, ballet, festivaler, sejlsport, koncerter, filmfest, markedsdage, strandliv, naturoplevelser og temmelig meget andet.

Og når sulten og tørsten melder sig, er der oven i købet et overflødighedshorn af kulinariske tilbud i alle prisklasser at vælge imellem.

Skal man tro formanden for Svendborg Turistforening, Tom Pelle, tyder alt da også på en rigtig god sommer for den del af det lokale erhvervsliv, der har med turisme at gøre.

Og dét vel at mærke en god sommer, som ikke kun skal tilskrives det usædvanligt smukke vejr, Danmark er begunstiget af.

Den ære skal de mange arrangementer og begivenheder også have, fordi de - som formanden for Svendborg Turistforening formulerer det - "er med til at opbygge vores brand som en by, hvor der sker noget og aktivitet".

Men det er, som den sydfynske turistformand også påpeger, vigtigt at holde gryden i kog.

For nok trækker dansk idyl som den sydfynske turister til.

Men ifølge Dansk Industri er der langt flere at hente. Og i udlandet især.

Dansk Industris nyeste analyse viser ganske vist, at antallet af overnattende turister i Danmark er steget med knap 20 procent de seneste syv år.

Men stigningen har været langt større i de lande, vi i turistmæssig sammenhæng plejer at sammenligne os med.

Omsat til penge er det ifølge fagleder i Dansk Industris afdeling for turisme, Sune K. Jensen, tre-fire milliarder kroner om året det danske turistmarked på den måde går glip af.

Og som en nok så vigtig pointe påpeger Dansk Industri samtidig, at der skal andet og mere end egen fremhævelse af lokalområdets fortræffeligheder til, hvis turistomsætningen skal yderligere op.

For eftersom turister ikke stopper ved kommunegrænserne, drypper det på turistchefen det ene sted, når det regner på turistchefen det andet.

Omsat til lokale forhold må det betyde, at chancen for flere mindeværdige somre som denne er størst, hvis Svendborg, Langeland, Ærø og Faaborg-Midtfyn kommuner i endnu højere grad går sammen om at markedsføre Sydfyn og øerne som en egn, der er et besøg værd.

Der skal andet og mere end egen fremhævelse af lokalområdets fortræffeligheder til.

Sydfyn og øernes glade turisteventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce