Skattefuglenepå taget


Skattefuglenepå taget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rolig nu. Et godt gammelt ord siger, at man ikke skal sælge skindet, før bjørnen er skudt. Alt peger på, at den samme problematik gør sig gældende omkring den eufori, som forleden bredte sig, da det blev offentliggjort, at tusind milliarder kroner er overført mellem danske bankkonti og konti i skattely.

For det første kan en meget stor del af transaktionerne vise sig at være ganske legale, og for det andet venter der også skattevæsenet en yderst krævende opgave med at få kradset pengene ind fra eventuelle skattesnydere.

Selvfølgelig ville det være rart, hvis det viste sig, at der var tale om lyssky penge, som var lige til at beskatte. Ikke mindst i en økonomisk hård tid ville de mange milliarder skæppe godt i statskassen.

Såkaldte eksperter har allerede været fremme med, at det formentlig drejer sig om et provenu på 10-15 milliarder kroner. Men eftersom ingen ved noget som helst om, hvor mange sorte penge, der er blandt de store pengetransaktioner, så kan man undre sig over, hvor de har det tal fra. Meget tyder på, at det er et af de sædvanlige vildskud fra en såkaldt ekspert, som lider under tidens syge med at være kendt. Uanset for hvad.

Alene den kendsgerning, at hele det finansielle system er forbundet med to af de mest kendte skattely-stater Schweiz og Luxemborg betyder, at en meget stor del af beløbet vil være helt lovlige overførsler. Så før Skat har udarbejdet en mere detaljeret oversigt over pengestrømmene, så kan man ikke konkludere noget som helst. Den tidligere formand for Ligningsrådet Ole Bjørn udtrykker det meget klart: Det giver ingen mening at erklære sig chokeret, med mindre man er chokeret over, at der er betydelige pengetransaktioner indenfor den finansielle sektor, og at folk betaler for varer de har købt.

Når det er sagt, så er det selvfølgelig vigtigt, at Skat udstyres med de fornødne ressourcer og omgående går i gang med at efterforske. For selvfølgelig vil der være skattesnydere imellem. Præcis som det viste sig, da Skat for et par år siden begyndte at gå udenlandsdanskeres forhold nærmere efter i sømmene, og det viste sig, at mange slet ikke var så meget udenlands, som de påstod.

Der er ingen tvivl om, at verdens højeste skattetryk for mange er et incitament til kreativ skattetænkning. I den forbindelse er der principielt ikke forskel på den almindelige borger, som unddrager sig skattebetaling ved enten at udføre eller købe sort arbejde, eller mangemillionæren, som prøver at bringe sine midler udenfor skattevæsenets rækkevidde.

Man kan være sikker på, at stort set alle, som har mulighed for det, naturligt vil spekulere i, hvordan man kan slippe billigst muligt i skat. Og at mange af dem vil givetvis forfalde til mere lyssky metoder. Det behøver man ikke at være professor for at kunne regne ud.

Skattefuglenepå taget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce