Sammenholdets triumf


Sammenholdets triumf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Sygehus som akutenhed med døgnåben skadestue er sikret de kommende ti år sideløbende med, at et nyt supersygehus i Odense til over seks mia. kr. kan bygges.

Hvad der derefter skal ske med ikke mindst skadestuefunktionen står hen i det uvisse. Regeringen anført af finansminister Lars Løkke Rasmussen og sundhedsminister Jacob Axel Nielsen undlod behændigt at komme ind på den brik, da de på gårsdagens pressemøde fortalte om anvendelsen af de første 15 mia. kr. til fremtidens nye supersygehuse. Men Sydfyn bør bemærke, at sundhedsministeren i efterfølgende tv-interviews lod forstå, at regeringen har til hensigt at følge Juhl-udvalgets indstilling om at lukke ned for skadestuefunktionen i Svendborg.

Beslutningen er sammenholdets triumf, fordi man bør bemærke, at det ikke længere var en betingelse, at der skulle lukkes ned i Svendborg i det øjeblik, pengene til det nye sygehus i Odense blev bevilget. Her er der givet køb over for det sammenhold, hele Sydfyn sammen med Region Syddanmark har udfoldet for at bevare Svendborg Sygehus som en akutenhed med døgnåben skadestue. At der tilmed skal udbygges for mange millioner kroner i Svendborg understreger, at også regionen mener det alvorligt, når det handler på sygehusets fremtid som optimeret akutenhed.

Der er med andre ord fundet en løsning, hvor ingen taber ansigt. Hvem kan i dag sige noget som helst kvalificeret om, hvilke faktiske behov, der med den rivende udvikling er nødvendig om ti år, dog synes det åbenbart, at én eller anden form for skadestuefunktion skal placeres i Svendborg.

Det er tillige værd at bemærke, at regeringens rådgivende organ på området Sundhedsstyrelsen har fået den besked, at der modsat styrelsens egne anbefalinger, bl.a. begrundet i optageområdets størrelse, også i de kommende år er behov for et akutsygehus på Sydfyn.

Der er ingen som helst tvivl om, at sammenholdet på Sydfyn har haft stor betydning i denne sag. Ingen nævnt og dermed ingen glemt. Desuden er der grund til at rose Region Syddanmark, der på intet tidsunkt har været svag i koderne, når det handlede om Svendborg Sygehus? fremtid som akutsygehus.

Mange har spillet en yderst aktiv rolle i sammenholdets altoverskyggende opgave, nemlig at påvirke, hvor det var muligt, for at sikre Sydfyn et kvalitetssygehus. Det er lykkedes. Tiden er inde til at glæde sig over dette resultat. Så må tiden vise, om der skal rykkes nok engang i felten. Det kan nemlig ikke udelukkkes, at et nyt slag skal sættes i scene for at sikre fremtidens skadesstuefunktion på Sydfyn.

JK

Sammenholdets triumf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce