Sammenhold er vejen frem


Sammenhold er vejen frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den undersøgelse om erhvervsklimaet i de fire sydfynske kommuner, som Fyns Amts Avis i denne uge har beskæftiget sig grundigt med, må give stof til eftertanke ikke mindst blandt politikere og ledende medarbejdere i den kommunale forvaltning.

Det er Dansk Industri, der har stået for undersøgelsen og bedt en række virksomheder tage stilling til boniteten af samarbejdet med de kommunale myndigheder. Dermed være også konstateret, at der er tale om et partsindlæg, som forhåbentlig vil gøre indtryk i hele det kommunale system og give anledning til at efterrationalisere de daglige samarbejdsrelationer.

Erhvervsklimaet mellem virksomheder og kommunale myndigheder har det ikke godt på Sydfyn. Svendborg får nærmest dumpekarakter. Ialt 96 kommuner har deltaget i undersøgelse, og Svendborg ligger næstsidst placeret blandt de, der er med i undersøgelsen. Meget bedre ser det ikke ud, når talen falder på Faaborg-Midtfyn, Ærø og Langeland, så reelt er der en problemstilling, som begge parter må forholde sig til, hvis man da ellers vil ændre på det image og den karakter, samarbejdet med den kommunale erhvervsservice har fået.

For det første hviler der en forpligtelse på det sydfynske erhvervsliv, nemlig den simple, om man rent faktisk selv ønsker at bidrage til forbedringer. I så fald skal der investeres kræfter i at forbedre samarbejdet med de kommunale myndigheder. Vi har længe ment, at der er brug for helt nye strukturer på området, men sidder samtidig med en fornemmelse af, at det er så som så med engagementet hos erhvervslivet for at ændre til det bedre.

Kommunerne må konstatere, at virksomhederne er utilfredse og utrygge med samarbejdet. Det gælder på en række områder, og det må da i det mindste være noget, politikerne i eksempelvis erhvervsudvalgene må være dybt optaget af. Der er brug for dialog for at trænge yderligere til bunds i problemstillingen, og der er givet brug for konkrete handleplaner, der både nytænker og udvikler.

I første omgang er der brug for konkret handling, og det vil da være meget klædeligt, om kommunerne var initiativtager. Det handler om at møde erhvervslivet, lytte til kritikken og sammen udvikle det Sydfyn har brug for. Vi har brug for at være sammentømret i fælles bestræbelser på at udvikle hele det område, vi alle selv er en del af.

Nu handler det ikke om nogen skyttegravskrig. Det handler om en fremadrettet indsats, som ikke blot giver det konkrete samarbejde et bedre image, men som klart signalerer, at på Sydfyn står vi sammen om at skabe et attraktivt område, hvor det ikke blot er rart at bo, men også at drive virksomhed.

Det må være den fælles målsætning.

Sammenhold er vejen frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce