Risikoen for selvsving


Risikoen for selvsving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

@LEDER: Brødtekst:n DET STRØMMER i disse timer ind med opfordringer til Regeringen om at få skabt ro og tryghed om krisepakke nr. to til landets banker. Forhandlingerne på Christiansborg om en bred politisk løsning indledes om et døgn. Man kan håbe, at det bliver fornuftige forhandlinger uden for meget politisk fnidder. Dertil er situationen nemlig for alvorlig.

Brødtekst:n DET STRØMMER i disse timer ind med opfordringer til Regeringen om at få skabt ro og tryghed om krisepakke nr. to til landets banker. Forhandlingerne på Christiansborg om en bred politisk løsning indledes om et døgn. Man kan håbe, at det bliver fornuftige forhandlinger uden for meget politisk fnidder. Dertil er situationen nemlig for alvorlig.

OGSÅ SYDFYN har meldt sig under en sådan opfordring. Både erhvervsliv og fagforeninger signalerer, at det er af afgørende betydning, at der dels skaffes ro om den finansiering, der er brug for til at holde hjulene i gang, dels at der så hurtigt som muligt igangsættes offentlige vedligeholdelses- og anlægsopgaver.

DER ER RISIKO for, at det hele går i selvsving, fordi befolkningen trods skattelettelser er afventende i selve forbrugsmønsteret, samt at erhvervslivet i al almindelighed er mere afventende, end godt er. Forklaringen er givet finansieringsovervejelser, fordi indholdet i den bankpakke, som hurtigt skal forhandles på plads og omsættes i praksis, endnu er ukendt.

ALLE PARTER har vished for, at job, bolig og aktiefesten er et afsluttet kapitel. Vi er vidner til, at arbejdsløsheden, og at konkurserne i antal stiger, men hjulene skal holdes i sving, og nøglen til at afbøde de værste følger af krisen sidder Folketingets partier med.

DET VIL VÆRE dræbende for troværdigheden, hvis de politiske forhandlinger om indholdet i den nye bankpakke bliver præget af politisk fnidder. Der kan næppe være tvivl om, at landets befolkning gerne ser et bredt forlig om den nye bankpakke. Et forlig præget af politisk ansvarlighed og med et indhold, der fremmer troværdigheden om, at det trods alt er en fælles opgave at skabe den fornødne tryghed og tro på en fornuftig udvikling i det velfærdssamfund, vi alle er en del af.

DER KAN VÆRE forskellig holdning til, om bankpakke nummer to kommer for sent, men der kan ikke være tvivl om, at vi alle har et solidarisk ansvar for den udvikling, der trods uroen på det finansielle marked, skal finde sit naturlige leje i de kommende måneder.

DET ER INGENLUNDE den letteste opgave. Men værst af alt vil være, hvis det hele ender i en omgang selvsving. I en sådan situation vil vi alle tabe.

JK

Risikoen for selvsving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce