Reform med bred tilslutning


Reform med bred tilslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKATTEREFORMEN, som markant sænker skat på arbejde, bliver den væsentligste politiske afgørelse i mange år. I de kommende måneder skal politikerne skabe den struktur, der vil danne ramme om dansk samfundsliv i fremtiden. Derfor er det afgørende, at reformen bliver så seriøs som mulig, og at den får så stor politisk opbakning, at man virkelig får fornemmelse af, at den store del af den danske befolkning står bag. Reformen appellerer meget alvorligt til den politiske dygtighed, som Venstre-statsministeren Anders Fogh Rasmussen har gjort til solidt grundlag for sin regeringssucces i snart ti år. Ærgerligt i den sammenhæng, at de vedvarende forlydender om, at han sættes i forbindelse med en toppost i NATO, svækker vælgernes tillid til, at det fortsat er ham, der står i spidsen for regeringsblokken.

VANSKELIGT bliver det ikke at få oppositionspartierne med i de svære forhandlinger, som der lægges op til med regeringens forslag, hvor især den dæmper, regeringen har lagt på det oprindelige forslag om ændret beskatning af egen bolig vil være egnet til at skabe diskussion. Også VKO-partiernes ultimative krav om, at det vælger-populære skattestop gøres til permanent del af skattesystemet, kan blive en bitter pille at sluge for dele af oppositionen. Der er imidlertid ingen tvivl om, at det både for S-SF og Radikale Venstre vil være helt afgørende at komme med i et forlig samtidig med, at man skal fastholde en selvstændig kritisk profil af hensyn til vælgerne. De radikale har i de seneste måneder flirtet med tanken om at holde en dør åben mod regeringspartierne for at fastholde illusionen om partiets uafhængighed, men er mildest talt ikke blevet belønnet af vælgerne. Derfor vil man formentlig opleve fremover at se Radikale Venstre tættere knyttet til venstre side af Folketinget.

DET DANSKE beskatningssystem har i mange år været udsat for voldsom kritik fra mange sider, fordi den hårde beskatning af lønindkomster har svækket borgernes interesse for at gøre en ekstra indsats. Systemet kan med udsigt til stigende antal pensionister og faldende antal borgere i producerende alder føre til en katastrofal samfundsmæssig situation, så det er på høje tid at gøre noget, hvad så godt som alle partier i Folketinget er enige om. Dette bør på trods af de partitaktiske overvejelser, som ikke kan og måske heller ikke skal undgås, appellere alvorligt til, at skattereformen bliver resultat af det bredest mulige politiske forlig.H.J.

Reform med bred tilslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce