Reaktionær multimedieskat


Reaktionær multimedieskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REAKTIONÆR og tåbelig. Anderledes er det vanskeligt at tænke om det forslag om »multimedieskat«, som er vandret fra Skattekommissionens betænkning direkte over i regeringens forslag og derfor vil blive vedtaget, hvis fornuftige politikere ikke får øje på det urimelige forslag og får det fjernet. Skat på firmabetalt bredbånd og telefon, som er forslagets hovedindhold, vil være i direkte modstrid med den sunde og naturlige udvikling, som i de senere år har gjort hjemmearbejdspladsen til en stadig væsentligere del af såvel ansattes som selvstændige erhvervsdrivendes daglige indsats. I Skattekommissionen har man åbenbart anset firmabetalte arbejdsmedier som et frynsegode, der bør beskattes. Intet kan imidlertid være mere i strid med den sunde og naturlige udvikling, som de elektroniske medier har tilført arbejdsmarkedet.

ANSATTE sidder jo ikke alle sammen på deres rumpe fra 9 til 16 på arbejdspladsen, som de gjorde, da industrisamfundets regler var gældende. I alle liberale erhverv har man for længst åbnet hjemmearbejdspladsens mange muligheder for fleksibilitet og mere luft i dagligdagen for familielivet, men også større ansvarlighed og større produktion. Samt udvikling af individuel kompetence, der er en naturlig følge af at arbejde på egen hånd. Politikere med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i spidsen har talt med begejstring om fremtidens videnssamfund og senest har forsknings- og videnskabsminister Helge Sander (V) talt om behovet for at få lynhurtige bredbåndsløsninger til alle for at få sat turbo på udviklingen.

SKAL denne udvikling nu sættes i stå, fordi Skattekomissionen har måttet bruge både mulige og umulige ideer for at skaffe penge til den i øvrigt stærkt nødvendige reduktion af indkomstskatterne? Det har åbenbart været vanskeligt at sætte grænser for fantasien, når et i sammenhængen så ulogisk forslag som multimediebeskatningen kan komme på tale. Forslaget går på, at medarbejdere i landets virksomheder skal betale skat af 5.000 kr. om året, hvis de af deres virksomhed får stillet computer, internetadgang eller fri telefon til rådighed.

STRAFFES skal altså de ansatte, der følger med i tidens udvikling og skaber den ofte ulønnede merproduktion, som ellers er tidens løsen. Det kan ikke være meningen, så se dog at få fjernet det forslag fra skattereformen.

H.J.

Reaktionær multimedieskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce