Radikal logik op til valget


Radikal logik op til valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meldingen fra Det Radikale Venstre efter weekendens landsmøde er klar. Partiet vil fortsat pege på Socialdemokraternes politiske leder Helle Thorning Schmidt som ny statsminister, hvis rød stue ellers får mandater til det, men det forudsætter enighed om et regeringsgrundlag, som naturligt nok skal være præget af partiets fingeraftryk.

Det er radikal logik, som næppe passer særlig godt til de pejlemærker, som både S og SF giver udtryk for i deres store ”fair løsning”- projekt, der er under kraftig beskydning fra såvel Regeringen som Dansk Folkeparti, der fortsat efterlyser en brugbar finansieringsmodel.

Omsat til den politiske virkelighed vil de radikale ikke blot afvente valgresultatet, men dernæst som det væsentligste have indflydelse på indholdet i det regeringsgrundlag, som S og SF ofrer megen krudt på at overbevise vælgerne om i den valgkamp, som forlængst er blæst i gang, og som vil tage til i styrke frem til valget, der formentlig først kommer i løbet af efteråret 2011 med mindre helt specielle forhold vil gøre sig gældende.

Landsmødet bakker således entydigt op bag den linie, partiets frontfigur Margrethe Vestager gennem efterhånden flere måneder har lagt. Hun vil ganske enkelt ikke på forhånd finde sig i, at Det Radikale Venstre godt og grundigt bankes på plads i forhold til den politiske linie, S og SF har lagt. Partilederen vil have rum til at markere de radikale holdninger, som bestemt på en række områder - bl.a. skat og udlændigepolitikkken - ikke er i overensstemmelse med ”Fair løsning”-modellen.

Det Radikale Venstre er grundlæggende optaget af den samfundsøkonomiske udvikling. Hvem er ikke det i disse krisetider, men nyere radikale historie med Marianne Jelved ved roret vidner vel også om viljen til genopretning ikke mindst da partiet prægede det borgerlige samarbejde med Poul Schlüter som statsminister.

Om de fortættede uenigheder og markeringer mellem de Radikale og S og SF-blokken nedtones frem til valget er så en anden sag. Det har de radikale næppe nogen større interesse i. Det handler vel i virkeligheden om en positionskamp, hvis valgets udfald skulle medføre, at der kan dannes en regering, hvori et simpelt flertal fordrer Radikal deltagelse.

Så handler det nok i sidste ende mere om regeringsgrundlagets indhold end om personer.

Radikal logik op til valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce