PCs exit


PCs exit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næppe var blækket på den fratrædelsaftale, som Svendborgs snart tidligere erhvervschef P. C. Jørgensen havde underskrevet i går formiddag, tørt, før han satte ord på den skuffelse, som der længe har været talt om i både kommunale og erhvervskredse.

Der er blevet mindre plads til erhvervsrådet, siger P. C. Jørgensen således til dagens Fyns Amts Avis med henvisning til kommunens nye organisationsplan, hvorefter såvel et politisk erhvervsudvalg samt en erhvervsdirektør har set dagens lys. Tiden bruges nu mere til møder i kommunalt regi end til at være til rådighed for erhvervslivet, er budskabet fra P. C. Jørgensen, som længe har været modstander af den løsning, kommunen har valgt. Derfor er bruddet med P. C. Jørgensen heller ikke den store overraskelse.

På den baggrund er det naturligvis fristende at dvæle en anelse mere ved, hvad P. C. Jørgensen nåede, da han i syv år førte den frie fugls tilværelse med direkte adgang til såvel økonomiudvalg som til borgmesteren. Lykkedes det via erhvervskontoret at få etableret den helt nødvendige servicegrad, som et aktivt erhvervsliv til hver en tid har brug for? Lykkedes det for alvor at rykke virksomheder til Sydfyn, fordi her var forholdsvis billige erhvervsgrunde og i hvert fald indtil for et par år siden den nødvendige arbejdskraft til rådighed?

Spørges der i erhvervskredse indtil netop disse forhold er svaret et rungende nej med den tilføjelse, at der er skrevet og talt uendelig meget om den erhvervshandlingsplan, som så dagens lys for ganske få år siden, og som på flere væsentlige områder er sandet til. Erhvervskontoret har udarbejdet plan efter plan, rapport efter rapport og arbejdet med egen synlighed, kursusvirksomhed osv., men nåede vel aldrig dérhen, som mange

ønskede, nemlig at erhvervskontoret var gearet som en 24 timers fuldservice enhed.

P. C. Jørgensen har været en synlig erhvervschef på det sidste med sine meningers mod. Det skal han bestemt ikke have utak for. At han ikke tror på den struktur og organisation, som byrådets politikere har valgt, måtte nødvendigvis føre til det brud. Det skete i går i form af en fratædelsordning, som i øvrigt også er en understregning af anstændig personalepolitik.

JK

PCs exit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce