Mere jul og mindre Bagger


Mere jul og mindre Bagger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MAN skulle tro, at det var vinderen af et VM, der vendte hjem til lille Danmark, da Stein Bagger, sigtet for mia-svindel, forleden landede i Kastrup, hvor i hundredevis af pressefolk med og uden kameraer blev snydt, da politiet kørte celebriteten direkte fra USA-flyet til retten i Lyngby, hvor han blev fremstillet i grundlovsforhør for dobbelt lukkede døre. Og ganske vist ser det ud til, at han med sine økonomiske lovovertrædelser har sat ny danmarksrekord, men der er langt til verdensrekorden, som det allerede få dage senere blev afsløret, da en af USA?s mest ansete finansmænd selv meldte sig til myndighederne og tilstod milliardsvindel med et så svimlende beløb, at hukommelsen ikke kan rumme det. Så man kan godt filosofere lidt over, hvad det egentlig er, der får det meste af dagspressen til at gå amok over en dansker, der ikke er verdensmester, men er mistænkt for en forbrydelse, selv om målestokken heldigvis er usædvanlig.

I alt fald er nedenstående signatur umådelig tilfreds med, at julen nu er så tæt på, at julens gamle og glade budskab synes at have taget føringen fremfor hr. Stein Baggers formentlig stærkt uønskede rolle som begivenhedernes centrum. For jeg hører til det voksende antal avislæsere, der er umådelig træt af at læse om Stein Baggers liv med milliarderne. Svindelsagen læser man ikke meget faktisk om, fordi retsvæsnet af hensyn til opklaringen har lukket dørene, så alt hvad der tilsyneladende kommer frem, beror mere eller mindre på gætterier. Til gengæld vælter boulevardpressen sig i skildringer af hr. Baggers liv med milliarderne, som han ifølge aviserne kun har fået et tomt og stresset liv i bytte for.

AT ET par af landets største og mest ansete revisionsfirmaer er blevet ført grundigt bag lyset i Bagger-sagen rimer meget godt med den udvikling, vi som helhed har været ude for. Det er vist kun et halvt år siden, vi sidst af regeringens økonomiske fløjministre blev mindet om, at Danmark hører til blandt verdens rigeste lande, og det er ikke mere end et par år siden, at daværende finansminister, nu Folketingets formand Thor Petersen (V) udtalte, at det gik ufattelig godt med den danske stats økonomi. Og nu viser det sig, at mens vi troede, vi var ufatteligt rige ? huset kunne jo sælges for fem-seks gange sin egentlige værdi ? så var vi i virkeligheden nogle fattigrøve, der kan se frem til en økonomisk nedtur i sammenligning med hvilken 80?ernes kartoffelkur var den rene skovtur.

MEN nu skal vi holde jul med lidt god mad på bordet og julegaver, der forhåbentlig ikke blev dyrere, end familieøkonomien tillader. Og lad os da med hverandre glæde os over julens budskab, og at vi kan se frem til nye år, der måske ikke ser så forgyldte ud som de forudgående, men til gengæld bygger på sunde realiteter.

H.J.

Mere jul og mindre Bagger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce