Lys over land og sind


Lys over land og sind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hans-Henrik Dyssel hahd@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Det er på alle mulige måder godt at have principper.

De er med til at vise os vejen, når det hele bliver lidt tåget. Når konsekvenserne af et valg er lidt mudrede, så er det rart med et indre kompas.

Nogle gange skal man dog huske sig selv på, at det ikke er principperne, som bør bestemme udviklingen. Så kunne vi lige så godt overlade beslutningerne til en maskine.

Vi er nødt til at stoppe op fra tid til anden og tænke over, om vi nu også går i den rigtige retning. Skal vi bøje lidt af og acceptere, at verden ikke altid er sort og hvid?

 

Tag nu for eksempel den beslutning, som politikerne i Svendborg Byråd traf i 2010 om, at belysningsanlæg i det åbne land skulle nedlægges i takt med, at de skulle fornyes.

Det var på mange måder en fornuftig beslutning. Også dengang var man bevidst om klimaet, og der er ingen grund til, at have lyset tændt på små landeveje, som kun sjældent blev benyttet og i tider med færre og færre penge i kasserne, så kunne finanserne nok bruges bedre.

Problemet kommer to år senere i 2012, da det viser sig at lysanlægget på vejen mellem Thurø og Grasten er nedslidt og at træmasterne er rådne.

Med beslutningen fra 2010 in mente bliver der som det mest naturlige i verden truffet en ny beslutning om at sløjfe vejbelysningen til Grasten.

Her ville det have været rart, hvis nogle i enten forvaltningen eller blandt politikerne havde trukket håndbremsen og stillet spørgsmålet: Er det den rigtige beslutning, vi er i gang med at træffe?

For som de seneste fire års kamp fra borgerne i Grasten har vist, så var det nok ikke den rette beslutning.

Politiet var i hvert fald hurtigt ude og nedklassificere strækningen til at være trafikfarlig for alle skoleelever. Noget som allerede dengang i 2013 burde have fået nogle til at tænke sig om en ekstra gang.

Det gjorde man ikke.

 

Om det var frygten for at erkende, at man havde truffet en forkert beslutning, eller frygten for at blive stemplet som en politiker, der gav efter for en folkestemning, er ikke til at vide. Virkeligheden er, at politikerne besluttede at anlægge en to-minus-en-vej.

En løsning, som stort set alle borgere i Grasten fandt helt utilstrækkelig, og som nu også viser sig at være behæftet med alvorlige fejl og mangler. Vejen er ganske enkelt for smal flere steder til at leve op til Vejdirektoratets bekendtgørelse.

Alt sammen fordi der ikke blev lettet på foden på speederen i tide.

Det mindst alvorlige i denne saga er det faktum, at mens det havde kostet omkring 750.000 kroner at renovere vejbelysningen, så ender kommunen med at bruge væsentligt flere penge på en dårligere løsning.

Det mest alvorlige er, at børn og voksne cykler med livet som indsats på turen til og fra Grasten.

Alt sammen på grund af et princip.

Det mest alvorlige er, at børn og voksne cykler med livet som indsats på turen til og fra Grasten.

Lys over land og sind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce