Lige til rotterne


Lige til rotterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ROTTERNE er en gruppe af levende væsner, man tør spå en strålende udvikling i fremtidens Danmark. Simpelthen fordi kloaksystemer mange steder i landet er nedslidte og elendige. Lige til rotterne!

Ikke emne for en ledende artikel en hyggelig lørdag morgen, skulle man synes, men netop i de tidlige formiddagstimer på en fridag, hvor der måske er tid til at sidde på tønden og fundere lidt over tingenes tilstand, kan der være grund til at pege på et enormt samfundsproblem, som ellers ikke trænger sig på i den daglige debat. Danmark er kloakmæssigt på randen af sammenbrud.

NORMALT er netop høj funktionalitet indenfor renholdelse indikator for civilisationen. Derfor er kloaksystemerne i virkeligheden langt vigtigere for danskere i alle aldre end andre nok så sofistikerede samfundsindretninger, men ingen udover de professionelle tænker i det daglige over, om træk og slip fungerer. Det gør det jo, som det altid har gjort. Men vil den også blive ved? Det er i mange kommuner landet over et spørgsmål, som man helst ikke ser rejst, fordi man ikke ved, hvad man skal svare. Det vil koste så uhyrlige summer at forny alle de gamle kloakrør, at det ganske sætter de nedslidte skoler og alle de andre forsømte offentlige investeringer i skygge. Man kan med det uoverskuelige behov, der er for offentlige investeringer, undre sig en anelse over, at vi for få måneder siden var rørende enige om, at dansk økonomi aldrig havde haft det bedre.

GLÆDELIGT i den situation kan måske være, at der vil være nok at tage fat på, den desværre nært forestående dag, da arbejdsløshed bliver den uundgåelige følge af danske erhvervs chokoplevelser på alle vore store eksportmarkeder, hvor kunderne i de senere måneder er faldet fra i hobetal. At Nationalbankdirektøren advarer imod at forhaste sig med hensyn til store offentlige beskæftigelsesinvesteringer for at undgå ny overophedning og inflation, skal man naturligvis tage alvorligt. Men det kan meget hurtigt blive nødvendigt, at vi gennem offentlige projekter, som i virkeligheden længe har stået på listen over helt nødvendige udgifter, finder fornuftige, solidariske løsninger på samfundsproblemer, der ikke blot er økonomiske.

H.J.

Lige til rotterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce