Langt til mål


Langt til mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

n Der skal være plads til uenighed, og Venstre er et parti med højt til loftet. De mange plusser og den store arbejdsindsats tæller mere end en enkelt svipser. Hvis ikke en folkevalgt får vide rammer at boltre sig i, lægger vi ham i en uklædelig spændetrøje. Der er mange måder at forklare folketingsmedlem Erling Bonnesens optræden i sagen omkring akutsygehusfunktionens forbliven i Svendborg på, og kandidatbestyrelsen i kredsen, der er Erling Bonnesens arbejdsgiver, har hevet alle argumenterne - og flosklerne - ned fra hylderne. Tilliden er intakt, selv om bestyrelsen angiveligt er uenig i det standspunkt, som det fynske Venstre-folketingsmedlem forfægter med oprejst pande. Derfor er der også fremover plads til Erling Bonnesen i Svendborg-kredsen.

Det var en forventelig melding kandidatbestyrelsen kom med forleden. Havde den udtrykt mistillid til kredsens folketingskandidat, havde det været lig en fyreseddel, og da manden hverken har snydt eller bedraget, men kun sagt sin oprigtige mening i en politisk sag - og det har en politiker vel lov til - var der ikke grundlag for at fyre ham, og når man nu ikke tog det skridt, er der kun et alternativ; opbakning. Den opbakning iklæder man så alle flosklerne om »højt til loftet« og »plads til uenighed« for at gøre beslutningen mere spiselig.

Sagens hovedperson, Erling Bonnesen, er naturligvis glad for opbakningen, men dermed er det ikke slut med tumulten omkring hans person og hans synspunkter i sygehussagen. Der er varslet en debat om hans holdning på Venstres generalforsamling den 25. februar, og her får han brug for hele sit arsenal af argumenter. I vide kredse i partiet er der stor utilfredshed med hans udmeldinger, men folketingsmanden føler sig overbevist om, at han også klarer den hurdle. »Hver gang jeg får lejlighed til at forklare tydeligt, hvad jeg står for, kan folk godt forstå, at det er vejen at gå«, udtalte Erling Bonnesen i gårsdagens avis.

Hvis det lykkes at overbevise partimedlemmerne på generalforsamlingen, er der kun en hindring i vejen for Erling Bonnesens fremtidige liv som politiker; vælgerne. Dem skal han også overbevise, og det bliver lidt af en opgave. Tusinder og atter tusinder af sydfynboer - og blandt dem også mange af hans egne vælgere - har skrevet under på protesten mod nedlæggelse af akutsygehuset i Svendborg. De vil ikke i fremtiden leve med et sygehus, der - ifølge Bonnesen - kan klare op til 90 procent af de akutfunktioner, vi kender i dag. De vil have et 100 procents-sygehus. Derfor er der stadig langt til mål for Erling Bonnesen, selv om han forleden vandt den første sejr ved ikke at blive fyret.faber

Langt til mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce