Kom så, drenge


Kom så, drenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hans-Henrik Dyssel hahd@faa.dk
Billede
Dagens leder fra Fyns Amts Avis. 

Flosklerne står i kø, når man skal beskrive situationen i FC Svendborg: Kniven er for struben, løkken strammes, der balanceres på en knivsæg og højt at flyve, dybt at falde.

Fakta er, at Sydfyns højst placerede fodboldhold er i overhængende fare for at skulle henslæbe næste sæson i danmarksserien, og at det endda kan vise sig at blive endnu værre.

Inden kampen på mandag mod Holbæk ligger FC Svendborg fire point under stregen, og der er kun tre kampe tilbage til at hente de livsvigtige point.

I kulissen lurer det økonomiske morads, som har præget klubben gennem de senere år. Vigtigst af alt et endnu uafklaret mellemværende med Skat, som i yderste konsekvens kan koste klubben yderligere nedrykning. Det er desværre langt fra usandsynligt, at den kommer til at stå på serie 1-fodbold på Høje Bøge efter sommerferien.

Det vil pludselig gøre Oure Fodboldakademi til den højst placerede klub i det sydfynske fodboldmiljø, mens FC Svendborg skal til at spille mod hold fra Krarup/Espe, Årslev og Otterup.

På fredag er det præcis 20 år siden, at optimismen havde helt anderledes kår på Høje Bøge. Det var dengang klubben var så snublende nær en oprykning til dansk fodbolds svar på himmerige: Superligaen.

7206 tilskuere så dog Århus Fremad løbe med sejren og oprykningen.

Det var på mange måder en forbandet kamp, og det er nok ikke helt forkert at påstå, at kimen til dagens pekuniære problemer blev lagt dengang.

For drømmeland var jo lige pludselig så tæt på.

Det er ikke første gang i verdenshistorien, at der på den baggrund er blevet tilført midler til drømme. Og på et tidspunkt opstår en indre logik, for når nu man har postet så mange penge ind i noget, så vil de jo være spildt, hvis man opgiver drømmen. Så hellere lige bruge lidt flere penge.

Og så videre.

Mangen en soldat har mistet livet på slagmarken ud fra samme logik. Hvis vi opgiver kampen, så er de allerede døde soldater jo døde forgæves. Så hellere fortsætte kampen.

Nu er der ikke nogen, som dør, hvis FC Svendborg rykker ned i serie 1, men det vil stadig være et tab. For klubben og for byen. FC Svendborg er også med til at knytte bånd i byen, og det vil alt andet blive sværere jo længere nede i rækkerne klubben befinder sig.

Det er indtil videre kun Skat og de øvrige kreditorer, som kan have en fornemmelse af, hvordan det ender med finanserne.

Klubbens bestyrelse kæmper sin kamp, ligesom spillerne kæmper sine.

Det er lige nu og her svært at vurdere, hvilken der er lettest at vinde.

For det er jo en anden kliche fra sportsverdenen: Det usandsynlige comeback. Hvordan en trup kan rykke sammen og kæmpe sig vej fra den stensikre fiasko til den største succes.

Og den største succes her og nu er, at FC Svendborg også i næste sæson spiller i anden division.

Kom så, drenge!

Den største succes her og nu er, at FC Svendborg også i næste sæson spiller i anden division.

Kom så, drenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce