Klodsmajorerne


Klodsmajorerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvaret har nu strammet gevaldigt op på sikkerhedsprocedurerne rundt omkring på landets militære anlæg. Fra nu af bliver der holdt bedre vagt over våben og andet militært isenkram.

Til det er der kun en ting at sige, nemlig at det ikke er et øjeblik for tidligt. Faktisk er det for sent. Skaden er sket.

Det store våbentyveri på Antvorskov kaserne for nylig afslørede klart en rystende lemfældig vagtprocedure ? grænsende til det amatøragtige. Resultatet er, at der nu cirkulerer omkring et par hundrede dødsensfarlige skydevåben ude i samfundet. Skydevåben, som næppe vil blive brugt til pynt, men nok snarere til aktiviteter med et kriminelt eller terroristisk udgangspunkt.

Efterhånden som enkelthederne i våbentyverisagen fra Antvorskov kaserne kommer for dagen, kan man undre sig over, at sikkerheden på de danske militær anlæg tilsyneladende har været så ringe, og specielt at ingen ansvarlige for længst har grebet ind.

Det nytter ikke bagefter at sige ? sådan som flere officerer gjorde - at man ikke havde fantasi til at forestille sig, at noget sådant kunne ske. Det vidner om en meget ringe dømmekraft hos de pågældende, eftersom det for alle andre er indlysende, at der er blevet passet alt for dårligt på de pågældende våben. I den forbindelse er det heller ingen undskyldning, at tyveriet tilsyneladende er begået af nogle, som havde et godt kendskab til de militære sikkerhedsprocedurer. Netop dette risikoelement burde have været en yderligere grund til at passe endnu bedre på.

Heldigvis hører indbrud og tyveri af forsvarets våben ikke til dagens orden, selv om der ? i hvert fald indtil for nylig ? har været let adgang til depoterne. Men man kan næppe afvise, at det hænger sammen med, at ingen kriminelle har kunnet forestille sig, at sikkerheden har været på et lavt et niveau. Altså at det har været mere held end forstand.

Hvorom alt er, så må sagen fra Antvorskov kaserne ikke alene give anledning til alvorlig selvransagelse i forsvaret. Den bør også medføre, at de officerer som havde ansvaret for sikkerheden på dette område, stilles til ansvar.

For det handler jo ikke blot om, at der er stjålet nogle våben. Perspektiverne er langt alvorligere. Virkeligheden er, at det kriminelle miljø og muligvis også nogle terrorgrupper nu pludselig er blevet bevæbnet i helt uhørt grad, og at de bestræbelser, som ordensmagten gennem mange år har gennemført for at rense de betændte miljøer for våben, nu er bombet mange år tilbage.

Blot fordi forsvaret ikke kunne passe på sine våben.

OCJ

Klodsmajorerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce