Kan vi klare den?


Kan vi klare den?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brødtekst:

FINANSVERDENENS kursudsving skyldes kællinger af begge køn! Ofte har man set billeder af bankers børsmæglere, højrøde i kammen, der med fugtige håndflader og knækkende fistelstemmer har sendt aktiekurser i bund eller top, samme billede verden over, hvor det i vort markedsstyrede samfund så altafgørende psykologiske klima ofte har kunnet give anledning til det store gys. Men nu er gyset, som vi i de forudgående mange fremgangsår har kunnet grine lidt af, pludselig blevet forfærdende alvor. Og ordet pludselig er for en gangs skyld ikke udtryk for nogen overdrivelse. For sådan gik det jo. I forsommeren befandt vi os fortsat i baronens seng, men vågnede efter sommerferien op på møddingen! For mange en grufuld opvågnen.

CHOKKET har som alle andre opsigtsvækkende negativiteter været og er fortsat ren medieguf! Og det er da forståeligt, at medierne kaster sig over et emne, der er bestemmende for allles livsvilkår. Men desværre er ikke alle skildringer lige rimelige og ikke alle kommentarer lige forstandige, og alle vi i den store offentlighed er ikke tilstrækkeligt vidende om situationens teknikaliteter til at kunne skille skidt fra kanel. Resultatet er en fælles psykose, som truer med at blive total, og som er selvforstærkende årsag til, at ulykkerne nu er begyndt at påvirke danskerens dagligdag.

HVER dag sin historie om en virksomhed, der må fyre folk. Først og fremmest er det byggebranchen og det vidt forgrenede net af produktioner, som knytter sig hertil, der må holde for, men også almindelige forbrugsgoder rammes af forbrugernes påholdenhed. Således må man på den store aftapningsvirksomhed i Svendborg skære ned på arbejdsstyrken, fordi der i julen blev skålet lidt mindre end før.

ÆNDRINGEN af beskæftigelsessituationen i Danmark er nok at betragte som en selvfølgelig virkning af finanskrisen, men alligevel føjer den sig til den overraskende pludselighed, hvormed forholdene forstærkes, så de virker voldsommere, end de måske er i virkeligheden. Det er ikke mange måneder siden, landets store problem ansås at være manglen på arbejdskraft. Nu taler man om arbejdsløshed. Mange unge har vagt at uddannede sig i et håndværk, fordi man forsikrede dem, at det var vejen til evig beskæftigelse og høj løn. Det gælder bl.a. i murerfaget, hvor man nu er nødt til at indskrænke arbejdsstyrken, fordi de private investeringer i byggeriet er ved at gå i stå. bl.a. fordi bankerne er stærkt tilbageholdende med større lånearrangementer.

HVAD kan vi gøre? Først og fremmest er det et politisk ansvar at genskabe beskæftigelsen og tilliden til finansverdenen, og det er i den nærmeste fremtid, de europæiske regeringers dygtighed skal stå deres prøve., Mens man i alle henseender havde vinden i ryggen. var det en mindre kunst at være regering. Det er nu, man virkelig skal vise, hvad man duer til.

H.J.

Kan vi klare den?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce