Kammerat-dræberne


Kammerat-dræberne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så skete det igen. Og igen på Fyn. En bil med fire helt unge mennesker blev knust ved et voldsomt færdselsuheld. Det kostede to af de unge livet, mens en blev alvorligt invalideret.
    Endnu i skrivende stund er politiet forsigtig med endeligt at fastslå årsagen. Men den omstændighed, at bilen dels har fløjet gennem luften og dels var temmelig beskadiget efter en voldsom konfrontation med en stor brændestabel, viser, at køretøjet har haft en vis fart på, da føreren mistede herredømmet over det. Altså ligner det endnu en klassisk og tragisk ulykke med unge, som i den grad tilsidesætter al sund fornuft, når de sætter sig bag rattet.

 Chefen for Rigspolitiets Færdselsafdeling på Fyn, Peder Pedersen, har desværre nok ret, når han i kølvandet på den tragiske ulykke konstaterer, at en mindre gruppe af unge mandlige bilister er helt uden for pædagogisk rækkevidde, når det gælder påvirkning af deres kørevaner med almindelig, menneskelig argumentation. De er simpelthen uopnåelige.
    Men med baggrund i de alvorlige ulykker deres letsindighed forårsager, er det vigtigt ikke at give op. For selv om det for nogen kan være en ringe trøst, at det ikke så tit går ud over andre sagesløse medborgere, så er det ikke acceptabelt, at nogle helt ansvarsløse unge bilister jævnligt kører sig selv og deres kammerater ihjel.
   

 Blandt de ideer som nævnes fra flere sider, er kampagner med direkte holdningsbearbejdning af de unge og deres omgivelser a la den indsats, som gennem årene har ført til, at det i dag er meget lidt fedt at køre spirituskørsel. Også blandt unge mennesker.
    DE TYSKE færdselsmyndigheder har i år gennemført en meget pågående kampagne, hvor unge yderst veludseende kvinder meget sigende med tegn viser, hvad de mener om de hensynsløse bilisters formåen bl.a. rent intellektuelt. En kampagne, som har givet anledning til debat.
    Men det kunne også være en mulighed med mere probate kampagner, som i lyd og billede anskueliggør den frygtelige handling det er, hvis man på grund af hensynsløs kørsel ender som kammerat-dræber.

Endelig - og det er måske det mest effektive på kort sigt - så vil en øget politiindsats for at få fat på de unge fartbøller helt klart dæmpe deres lyst til at køre råddent. Selvfølgelig kan politiet ikke konstant overvåge alle landeveje i regionen. Men hvis man blot med jævne mellemrum gik direkte efter de unge fartbøller, så ville det hurtigt rygtedes. Og risikoen for at miste kørekortet og få konfiskeret sin bil er efter sigende klar tale for de fleste unge potentielle kammerat-dræbere.
OCJ

Kammerat-dræberne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce