Ikke statens problem


Ikke statens problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der har blandt mange danskere efterhånden bredt sig en holdning om, at velfærdssamfundet står parat til at redde os ud af snart hvilken som helst tåbelighed vi måtte have rodet os ind i.

Senest den situation, hvor tusindvis af danskere med stor realitetsforagt har bragt sig i den situation, at de som arbejdsløse ikke har nogen steder at gå hen for at få økonomisk hjælp.

Da alting buldrede derudaf og arbejdsløshed syntes som en by i Rusland, fravalgte mange tusinde lønmodtagere nemlig både at være medlem af en fagforening, hvor det var muligt, og værst af alt også deres arbejdsløshedsforsikring.

Mottoet var enslydende: Jamen vil skaffer os da bare et andet job.

I dag er tonen blevet en ganske anden. Danske virksomheder er i disse måneder generelt nødt til at reducere synligt i medarbejderstaben, og folk som aldrig havde drømt om at skulle blive ledige, står nu pludselig i en situation, hvor det for det første ikke er bare uden videre at skaffe sig et nyt job samtidig med at de offentlige kasser ikke åbnes før man har realiseret det man ejer. Altså hus, bil og eventuel formue. Og så kan man stadigvæk ikke få hjælp, hvis ægtefællen har job.

Hele den ? for mange mennesker ? miserable situation har fået enkelte af de popularitetssøgende politikere på Christiansborg til at foreslå en redningsaktion for de mange som har båret sig umanerligt uforstandigt ad.

Forslaget går i al sin enkelthed på, at man skal kunne får understøttelse, hvis man blot har været medlem af en A-kasse i tre måneder i stedet for som nu, hvor man skal have været medlem i et år og vel at bemærke have været i arbejde i dette tidsrum.

Heldigvis er den klare holdning på Christiansborg og tilsyneladende også i de faglige organisationer, at den går ikke.

Ikke fordi nogen har lyst til at være onde overfor de mange mennesker, som er kommet i økonomisk uføre på grund af deres uforstandighed. Men fordi det ganske vil underminere alle andre menneskers incitament til at være medlem af en A-kasse. Eller sagt med andre ord: Hvorfor skal mennesker, som har betalt til en sikring, være med til at betale for dem, som har valgt at køre på frihjul?

Danmark har et ganske udmærket økonomisk sikkerhedsnet, hvis man bliver arbejdsløs. Det betinger blot, at man skal betale den forsikringspræmie, som følger med for at være dækket. Mange fortryder givetvis også, at de ikke har medlemskab til en fagforening, som i en afskedigelsessituation kan være med til at sikre, at man bliver hjulpet helskinnet gennem den jungle af regler, som en afskedigelsessituation indebærer.

Nogen hævder i denne situation, at staten og fagforeningerne har været for dårlige til at informere om tingenes tilstand. Altså at det faktisk er deres skyld. Hertil er kun at sige, at det i de gode tider ikke skortede på advarsler, og at ansvaret naturligvis i sidste ende hænger på en selv.OCJ

Ikke statens problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce