God ide, men ...


God ide, men ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har fået en god ide i regeringens forsøg på at komme mange års regeltyranni i det danske bureaukrati til livs: Hun opfordrer nu borgere og brugere til selv at gå ind i kampen - på ministeriets hjemmeside er der etableret en let adgang til at gøre ministeren opmærksom på regler, der ikke synes at give nogen mening, fordi de er uhensigtsmæssige, er snørklede eller er helt overflødige.

Opfordringen rettes til fx. fiskere, landmænd, købmænd, pædagoger, kantinepersonale og andre, som har daglig kontakt med fødevareministeriets område. Inspirationen kommer fra en række debatmøder, ministeren havde sidste forår - de resulterede i at 150 henvendelser førte til regelforenkling uden at det ifølge ministeren påvirkede den høje danske fødevaresikkerhed.

Nu sættes fokus på alle ministeriets arbejdsområder. For, siger Eva Kjer: Regler er nødvendige, men vi dækker et meget stort område med megen regulering, og vi vil sikre os, at de regler, vi udformer, fungerer bedst muligt.

-

Ministeren har ret i, at de mennesker, der er underkastet regeltyranniet, nok er bedre til at gennemskue, hvornår en regel er forældet eller overflødig end man er fra et skrivebord på Slotsholmen. Politikere og embedsmænd har ubændig trang til at indføre hovsaløsninger og lapperier, hver gang et problem dukker op i medierne, og der er ingen tvivl om, at mange af disse løsninger har større signaleffekt end egentlig værdi. Derfor er det fornuftigt at inddrage »manden på gulvet« i den løbende vurdering - og vi vil da gerne forslå, at Eva Kjer Hansens initiativ udbredes til samtlige ministerier. Og for den sags skyld til samtlige offentlige bureaukratier. Det kan der utvivlsomt komme meget godt ud af.

På den anden side er det vigtigt at opfordre til, at man så også tager de henvendelser, der kommer, alvorligt - og giver dem en grundig besvarelse, så folk ved, de ikke har henvendt sig forgæves. Også i de sikkert mange tilfælde, hvor opfordringerne af den ene eller anden årsag ikke kan tages til følge. Det er fint at inddrage befolkningen i enhver form for offentlig virksomhed. Men risikoen for, at det fører til frustrationer, hvis det alene er udtryk for god vilje uden reelt indhold, er stor, og ministeren må sikre, at det ikke bliver resultatet.

Bj.

God ide, men ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce