Giv en næve med


Giv en næve med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er næppe noget nyt problem. Omvendt er problemet utvivlsomt blevet mere udtalt - dét med at skaffe ledere til frivilligt foreningsarbejde.

Advarende røster har de sidste par dage lydt fra sydfynske foreningsledere i Fyns Amts Avis. Budskabet er, at der mangler ledere til arbejde i de foreninger, som er så vigtigt et underlag og ramme om vore unges fritid.

Det gør naturligvis et dybt indtryk, når en foreningsveteran som Svend Erik Nielsen i Horne forenede Sportsklubber meget underdrevent tilkendegiver, at de frivillige ledere i dag har så "rigeligt at se til". Deri ligger naturligvis, at der er brug for mange flere frivillige hænder. Hvis ikke der sker en udvikling på det område, er der grund til at frygte fremtiden, fordi foreningslivet vil smuldre, hvilket vil være ganske katastrofalt i forhold til de tusindvis af unge, som for langt hovedpartens vedkommende stortrives, hvad enten det er i sportsforeninger eller i andre organisationer, der byder sig til på det frivillige område.

Man kan naturligvis fundere meget over, hvorfor foreningslivet i den grad mangler lederkræfter. Forklaringen må jo være, at forældrene ikke i samme omfang som tidligere er en naturlig del af deres børns fritidsliv. Ingen skal bilde os ind, at det er mere stressende at være forældre i dag end for både ti og tyve år siden. Til gengæld er vi overbevist om, at dagens forældregeneration prioriterer deres gøren og laden på en anden måde.

Den viden er vigtig at have i erindring, når det drøftes, hvorledes det frivillige lederelement kan styrkes. Det er tillige utrolig vigtigt, at de kommunale myndigheder er opmærksom på den side af udviklingen. Kommunerne må inspirere og dybest set medvirke til at skabe en situation, hvor det er attraktivt at være frivillig leder.

Der er nok ikke tvivl om, at foreningslivet de senere år har mærket en afmatning. Med andre ord er der et større antal unge, der vælger foreningslivet fra. Vi er overbevist om, at fravalget også kan have noget at gøre med manglende ledere. Det danske foreningsliv er unikt. Foreningerne skal ikke have karakter af at være "opbevaringsordninger". Det skal derimod være spændende, inspirerende og givende at komme i foreningerne.

At give en næve med som frivillig leder er som oftest en oplevelse for livet. Prøv selv.                                                                                 JK

Giv en næve med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce