Fyns Amts Avis mener: Vi er alle frihedskæmpere


Fyns Amts Avis mener: Vi er alle frihedskæmpere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ansv. chefredaktør Troels Mylenberg
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Teenagere og børn. Kan det blive mere usselt end det? At en formodet terrorist sprænger en bombe efter en koncert i Manchester, der dræber 22 og sårer 59 mennesker, heriblandt børn og teenagere.

Den hændelse viser med al tydelighed, hvad vi er oppe imod for tiden. Usle skabninger, formørkede af had, og som går direkte efter os, vores livsstil, vores frihed og nu altså direkte mod vores børn og unge mennesker. Dem, der kun er på vej til at møde og opleve alt det gode, som livet i vores del af verden har i vente. Frihed, musik, glæde og fest. Noget, det er ufatteligt, at nogen ikke under os. Men sådan er det. Sådan er vores verden også i dag.

Om det er rockkoncert i Paris, nationaldag i Nice, julemarked i Berlin, daglig shopping i Stockholm eller koncert med et teenageidol i Manchester. Alle er vi udsatte. Alle er vi i fare.

 

Ja, sandsynligheden for at komme til skade i trafikken er langt større end at blive offer for terror, og det skal vi huske. For vi skal stadig gå til koncerter, vi skal stadig nyde livet, vi skal stadig bruge friheden og også lade vores børn og unge mennesker.

Men vi skal også være rasende. Og kloge. Vi skal sikre os, vi skal kæmpe imod, og vi skal standse den sygdom af dræbertrang, som har sat sig i hovedet på for mange. Det betyder kamp. Og den er vi alle en del af.

Kampen foregår på mange niveauer. Og for alle os, der lever normale liv som frie borgere, er kampen en, vi skal tage hver dag. Ved at vise vores værdier og vores idealer tydeligt. Nok bliver vi bange, men vi kan og må ikke tabe denne kamp. Giver vi efter og vakler og altså pakker os ind og holder os inden døre, så er nederlaget om hjørnet. Frygten er der hos os alle, men vi må ikke lade frygten overvinde vores idealer og værdier. Alt det, vi tror på, gælder naturligvis stadig.

 

Og så skal vi selvfølgelig sætte meget mere ind på at bekæmpe terroristerne, ikke mindst dem der udvikles her hos os selv. Dem, der i en ung alder pludselig radikaliseres og vendes imod det samfund, som de er vokset op i, og som i bedste fald repræsenterer et væld af muligheder for et frit og givtigt liv. Men som af en eller anden årsag altså også skaber fjender af selvsamme. Unge mennesker, som ledes i fordærv af et netværk af ofte islamistiske dræberprædikanter.

Her skal og kan vi sætte ind. Her kan vi faktisk alle sammen gøre noget. Ved at inddrage flere i vores liv, ved at være opmærksomme, når nogen i vores nærhed trækker sig ind i sig selv. Så skal vi reagere, spørge, interessere os og vise, hvad vi kan med åbenhed og frihed og interesse i andres liv.

Vi kan ikke sikre os fuldstændigt, og der vil nok komme flere ondsindede angreb, men svaret vil aldrig være at give efter og pakke os ind i ufrihed.

Det er en frihedskamp, vi er i. I dag er vi alle teenagere til koncert i Manchester, vi er alle frihedskæmpere, som skal mindes ofrene ved at hylde og videreføre det liv, som de levede til fulde mandag aften.

Vi er alle frihedskæmpere, som skal mindes ofrene ved at hylde og videreføre det liv, som de levede til fulde mandag aften.

Fyns Amts Avis mener: Vi er alle frihedskæmpere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce