Fyns Amts Avis mener: Uværdig debattone


Fyns Amts Avis mener: Uværdig debattone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken dabe@faa.dk
Billede
Dagens leder fra Fyns Amts Avis. 

Det skulle være bredt. Det skulle være favnende. Det skulle være til gavn for hele Langeland.

Sådan lød det på valgnatten og i dagene efter kommunalvalget for to måneder siden, og så går der altså ikke lang tid, før det slår gnister, og fløjene farer i flæsket på hinanden. Ja, det er måske primært Venstre, der farer i flæsket på det røde flertal, men ikke desto mindre, så er borgfreden altså slut. Med eftertryk.

At freden er forbi, blev ganske tydeligt markeret på kommunalbestyrelsesmødet i denne uge, og især under punktet, der handlede om vederlagene til politikerne i kommunalbestyrelsen. Og ja, det kan synes mærkeligt, at en fattig kommune skruer op for vederlagene til de folkevalgte, mens hver en krone skal vendes for at få enderne til at mødes. Signalværdien er, som Dansk Folkepartis Kim Welcher udtalte, dårlig.

Vi skal dog fortsat huske på, at selv om der bruges 300.000 kroner ekstra på de folkevalgte, så er rammen slet ikke udnyttet til fulde. Langeland Kommune må bruge op til 1,56 millioner kroner på vederlag til politikerne - ud over borgmesterens løn. Flertallet har besluttet, at der skal bruges 1,27 millioner kroner. Det er naturligvis også en sjat, men stadig sikkert inden for rammen.

Kæden falder for alvor af, når debattonen nærstuderes.

Naturligvis kan der ryge en finke af panden i en hed debat om de helt store spørgsmål, men der var tale om en diskussion om sølle 80.000 kroner. Venstres modforslag indebar nemlig, at der skal bruges i underkanten af 1,2 millioner kroner på vederlagene - Venstres forslag ville altså også medføre en øget udgift til vederlag.

Bundlinjen er, at der opstod en ophedet diskussion om - i kommunal sammenhæng - basseører, hvor Venstre Ulrik Kølle blandt andet lod forstå, at SF og borgmester Tonni Hansen (SF) kan forvente, at der vil blive gjort gengæld i løbet af de kommende fire år. Forud herfor havde han kaldt SF'erne og socialdemokraterne og den konservative Bo C. Nissen for griske.

Så er det muligt, at Ulrik Kølle ikke er helt enig med sin egen gruppeformand, Jan Ole Jakobsen (V), der undlod at stemme i den konkrete sag, men Ulrik Kølle bestrider et borgerligt ombud, og det må kunne forventes, at en mand med hans politiske erfaring kan tale ordentlig til sine politiske modstandere. Naturligvis behøver Lisa Pihl (S) heller ikke skrue op for charmen ved at kalde Ulrik Kølle adfærd nederdrægtig - et lige lovligt dramatisk ord.

Det er bekymrende, at debatten allerede nu tre uger inde i valgperioden er kørt af sporet, og løfter om politiske gengældelsesaktioner luftes. Hvad sker der så ikke, hvis der opstår uenighed om halve og hele millioner af kroner. Bliver Tonni Hansen så nødt til at smide Ulrik Kølle ud af fra møderne og eksploderer kommunalbestyrelsen på Langeland.

Parterne skal tilbage til bordet, tale ordentligt sammen og vise respekt. Ellers forsvinder vælgernes respekt som dug for solen i løbet af meget kort tid.

Fyns Amts Avis mener: Uværdig debattone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce