Fyns Amts Avis mener: Tænk på, hvad der vil gøre din mor glad


Fyns Amts Avis mener: Tænk på, hvad der vil gøre din mor glad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hanne D. Frette , hda@jfmedier.dk
ANDREAS_BASTIANSEN
Leder - Fyns Amts Avis. 

I dag er det Mors dag. Det er altid den anden søndag i maj, og her skal alverdens mødre have ekstra opmærksomhed. Så det kan sagtens nås endnu, for der er mange muligheder. Tag ud og fjern al ukrudtet fra din gamle, dårligtgående mors have, hvis hun kunne tænke sig det. Lad børnene lave en tegning til mor og giv hende en fridag, hvis det er det, hun vil. For Mors dag behøver ikke betyde, at det er begyndelsen på endnu en forbrugsfest, vel?

Ifølge Nationalmuseet blev den første Mors dag markeret i St. Andrews Methodists Episcopal Church i byen Grafton i staten West Virginia i 1908. Dengang var det en højtidelighed til ære for frøken Anna Jarvis's mor, der var død nogle år tidligere 9. maj 1905. Datteren ønskede at minde sin mor og alle hendes gode gerninger. Allerede året efter i 1909 blev der oprettet en Mors dag-komité, og fem år senere vedtog Kongressen, at dagen skulle være helligdag og officiel flagdag i USA.

Idéen om en særlig dag for mødre inspirerede alverdens lande til at gøre det samme med flere års forsinkelse, efter at præsident Woodrow Wilson havde proklamereret den. Norge indførte Mors dag i 1919, mens Danmark afholdt dagen for første gang 10 år senere i 1929. Mange rynker på næsen ad den amerikanske skik, som også eksisterer i Danmark, hvis man skal tro de mange reklamer. Skikken er endnu et eksempel på, at den amerikanske smagløshed og følelsesporno buldrer frem, lyder dommen. Samme skudsmål får valentinsdag, der er de elskendes dag 14. februar.

Nogle forarges ligefrem over, hvad der kan sælges i disse dage i mors navn, mens andre kaster sig ud i det ekstra forbrug, fordi mor har fortjent en gave. Der er kun én ting at sige: Glem al støjen og følg dit hjerte. Tænk på, hvad der vil gøre din mor glad.

For Mors dag handler om at give en af de mest elskede og vigtige personer i sit liv ekstra opmærksomhed. Det er vel ikke så ringe endda. Ekstra opmærksomhed den anden søndag i maj blokerer jo ikke for opmærksomhed alle de øvrige 364 dage. Det er tværtimod en forudsætning. Og hvem siger, at ekstra opmærksomhed absolut skal koste penge?

Skal det give mening at købe noget til sin mor, så handler det om at vide, hvad der vil glæde hende og ellers lukke for, hvad omgivelserne og navnlig reklamerne postulerer. Om det viser sig at være en ansigtsbehandling, et restaurantbesøg, en lur på sofaen eller at det kedelige bed i haven bliver gravet igennem og eventuelt fyldes med stauder, det ved man bedst som søn eller datter. Det er der da ikke nogen, der skal dømme. Derimod virker det ærligt talt lidt dumstædigt og følelsesforskrækket at nægte at give en gave, fordi ens egen holdning er, at det er amerikansk idioti.

Glem al støjen og følg dit hjerte.

Fyns Amts Avis mener: Tænk på, hvad der vil gøre din mor glad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce