Fyns Amts Avis mener: Spis mere brød til


Fyns Amts Avis mener: Spis mere brød til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Chefredaktør Carsten Olsen caol@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Hvert år ved denne tid rydder medierne forsiderne og sendefladerne til fordel for en fransk dækfabrikant.

Michelin-guiden til gode spisesteder får omtale, der både hvad omfanget og karakteren angår må få såvel dækfabrikanten selv som de restauranter, der er så heldige at få en stjerne, til at fryde sig.

Flere dage før, den som regel direkte tv-transmitterede stjerne-uddeling finder sted, lader medierne et større udvalg af kokke, restauratører og andre eksperter ud i kunsten at tilberede et måltid vurdere, hvor årets stjerner mon kan tænkes at ville havne henne.

Forventningsfulde foromtaler, der med samme forudsigelige selvfølgelighed bliver fulgt af de samme eksperters efterfølgende vurdering af rimeligheden i at tildele den ene restaurant en stjerne og ikke den anden.

Michelin-guiden er et festmåltid, der tydeligvis bekommer medierne vel.

De omtaler guiden, som er den et helligt skrift, hvori den endelige gyldige sandhed om, hvor det er værd at spise, står. Og det er jo ingenlunde tilfældet.

For det er så langt fra alle restauranter, de såkaldte Michelin-inspektører besøger og bedømmer. Og præcis, hvordan og hvorfor inspektørerne vælger nogle restauranter frem for andre, er der ikke rigtig nogen, der ved.

Dog synes inspektørerne helst at lade sig bespise på restauranter i hovedstaden. Og dét vel at mærke på restauranter, hvor der, hvad madens karakter og prisniveau angår, står "gourmet" på menukortet.

Det kan endda ikke udelukkes, at begejstringen for Michelin-stjernerne er større i medierne, end den er i restauranternes køkkener.

Den administrerende direktør på den landskendte Faldsled Kro på Sydfyn, Randi Schmidt, karakteriserede således forleden i denne avis Michelins veje som "uransagelige", mens ejeren af restauranten Rudolf Mathis i Kerteminde syntes, "Michelin er noget mærkeligt noget".

Som køkkenchefen på den velrennomerede Restaurant Pasfall i Odense, Thomas Pasfall, ved samme lejlighed også påpegede, så "er det vigtigste for en restaurant, hvad gæsterne synes".

Eller som køkkenchefen på den ikke mindre velrennomerede Restaurant Lieffroy i Nyborg, Patrick Lieffroy, formulerede det: "Vi gør vores bedste hver eneste dag, og vi vil hellere have glade gæster end en Michelin-stjerne".

Hvis først man har besluttet sig for at ofre halvdelen af husholdningsbudgettet på at spise ude, er Michelin-guiden utvivlsomt god at have ved hånden og orientere sig i.

Og den hædrende omtale er bestemt også de restauranter, der får stjernestatus, vel undt.

Hvad mediernes omtale af den angår, synes der dog også at være tale om et festmåltid, der bliver spist alt for lidt brød til.

Hvert år ved denne tid rydder medierne forsiderne og sendefladerne til fordel for en fransk dækfabrikant.

Fyns Amts Avis mener: Spis mere brød til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce