Fyns Amts Avis mener: Planløs togdrift på Svendborgbanen


Fyns Amts Avis mener: Planløs togdrift på Svendborgbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Chefredaktør Carsten Olsen caol@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Med al den opmærksomhed, der nu i årevis har været om den upålidelige togdrift på Svendborgbanen, burde det egentlig ikke kunne lade sig gøre.

Men ikke desto mindre er det lykkedes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen at skøjte let hen over Svendborgbanen i en omfattende trafikplan for jernbanens fremtid i Danmark.

Trafikplanen, der - som det hedder - "giver et overblik over besluttede projekter og den forventede udvikling i togbetjening og passagerprognoser på 5, 10 og 15 års sigte", nævner kun Svendborgbanen i bisætninger.

Og slet ikke i forbindelse med jernbanestrækninger, som med fordel kan udbygges og opgraderes inden for en bare nogenlunde overskuelig årrække.

Tværtimod kan mange af Svendborgbanens faste pendlere se frem til yderligere forringelser, hvis styrelsens trafikplan bliver omsat til politisk virkelighed.

Som omtalt i Fyns Amts Avis i dag vurderer det uafhængige konsulentfirma Bedre Trafik således, at de mange, som pendler mellem hjemmet på Sydfyn og arbejdet på Odense Universitetshospital, kan se frem til en årrække med længere rejsetid og overfyldte tog.

Og noget bud på løsninger af de mange allerede eksisterende og velkendte problemer, som fortsat karakteriserer togdriften på Svendborgbanen, har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen altså heller ikke.

Og dét heller ikke selv om problemerne med aflyste, forsinkede og overfyldte tog har plaget pendlerne i noget, der efterhånden løber op i årtier.

Som de 10 fynske borgmestre med Svendborgs Bo Hansen (S) skriver i et høringssvar på styrelsens trafikplan er Fyn "specielt udfordret på Svendborgbanen".

De fynske borgmestre påpeger, at "der er store udfordringer på strækningen med store uregelmæssigheder i driften".

Og bemærker, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen tilsyneladende ikke har noteret sig, at antallet af passagerer på Svendborgbanen - og dermed omfanget af problemerne - endda vil stige, når den med omstigning i Hjallelse får direkte tilslutning til den kommende letbane i Odense.

De mange pendlerne på Svendborgbanen har længe måttet affinde sig med en placering langt nede på både myndighedernes og politikernes prioriteringsliste.

Men rimeligt er det ikke.

Derfor bør Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen med tak tage imod de fynske borgmestres tilbud om at deltage i et analysearbejde, som skal udrede problemerne på Svendborgbanen og anvise løsninger på dem.

Styrelsens plan bliver en vigtig del af grundlaget for de næste mange års trafikpolitiske overvejelser.

Og blandt dem, der nødvendigvis må og skal være et bud på fremtiden på, er togdriften mellem Svendborg og Odense.

Den har alt for længe - og med rette - været under al kritik.

Tværtimod kan mange af Svendborgbanens faste pendlere se frem til yderligere forringelser.

Fyns Amts Avis mener: Planløs togdrift på Svendborgbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce