Fyns Amts Avis mener: Plads til forbedringer


Fyns Amts Avis mener: Plads til forbedringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Naturligvis skal Svendborg Kommune være bedre til at varsle, når spildevandet løber over og sendes ud i sundet i forbindelse med voldsomme regnsvejr, som vi efterhånden oplever flere gange hver sommer.

Det var netop det, der skete søndag i den forgangne uge, og det betød, at det ikke var uden risiko at gå ud at dyppe sig i bølgen den knap så blå, inden strømmen havde ført spildevandet væk fra kysten.

 

Svendborg Kommune har sat varslingskilt op ved stranden i Christiansminde, og det er et fint tiltag, men Christiansminde er ikke det eneste hjemsted for en badestrand i Svendborg, og selv om det netop er denne strand, der ligger tættest på det sted, hvor kloakvandet skyller ud i sundet, så er det mere end oplagt, at turister og lokale, der får lyst til en dukkert, varskoes om risikoen ved dyppe kroppen i vandet.

Det er klart, at der skal skæves til økonomien, inden et større varslingssystem kan sættes op, men det vil være en fin investering i den sydfynske turisme, hvis det prioriteres i budgettet.

Det er derfor positivt, at formanden for det ansvarlige udvalg, Birger Jensen (V), allerede byder positivt ind med en udtalelse om, at udvalget på sit august-møde skal drøfte mulige forbedringer af varslingssystemet.

 

At der ikke bare sættes flere varslingstavler op kan naturligvis accepteres i første omgang. På den strand, der er mest udsat, er der trods alt mulighed for at blive advaret. Men det kan undre, at Svendborg Kommune ikke gør mere ud af oplyse om sagen på kommunens hjemmeside eller på facebooksiden - det er vel netop der, man kan håbe på, at blive informeret om den slags episoder. Men her er der digital tavshed om sagen. Det kan blandt andet undre, fordi det helt per automatik går en besked ud, når spildevandet løber over til varslingsskiltet i Christiansminde, som så gør opmærksom på problemet for mulige badegæster.

Den besked kunne vel med lidt teknisk snilde foranledige, at der dukker en besked op på kommunens hjemmeside og facebookside med en advarsel.

 

Når det nu ikke sker helt automatisk, så er der behov for, at en person sikrer, at det kommunikeres ud, men lige netop nu har kommunens kommunikationsafdeling skruet så meget ned for blusset, at facebooksiden i hvert fald ligger mere eller mindre i dvale.

Naturligvis skal disse mennesker også holde ferie. Det giver sig selv, men det kan undre en smule, at der ikke bare sidder en person tilbage, som blandt andet kan løse den opgave. Det vil være god service til turister og borgere i en kommune, der gerne vil gøre sig så attraktiv som overhovedet muligt for turisterne. Der er trods alt en del erhverv i området, der tjener en stor del af deres omsætning i turistsæsonen.

Det er klart, at der skal skæves til økonomien, inden et større varslingssystem kan sættes op

Fyns Amts Avis mener: Plads til forbedringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce